tiistai 9. helmikuuta 2010

Uusia elämänmuotoja etsimässä

26.1.2010 12.04 Harinen Yleinen
http://harinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/26/uusia-elamanmuotoja-etsimassa/


”Avaruusolioita etsittävä Maasta”
Tällaista sanoo Arizonan yliopiston professori Paul Davies Uuden Suomen ja brittilehti Daily Telegraphin mukaan.


”Professori Daviesin mielestä meidän pitäisi unohtaa mahdolliset ulkoavaruudesta tulevat viestit ja sen sijaan keskittyä kotiplaneettaamme. Uusia elämänmuotoja pitäisi Daviesin mielestä etsiä esimerkiksi autiomaista ja suolajärvistä - paikoista, joissa tuntemamme tyyppisen elämän on vaikeaa selviytyä.” (US 25.1.2010)


Daviesin kanssa on pakko olla samaa mieltä. Elämän - ja varsinkin älyllisen sellaisen - etsiminen ulkoavaruudesta on ihan turhaa touhua. Mitä vaikka joku miljardeja maksanut luotain Marsista asti jonkun sittiäisen löytäisikin, onhan noita varsinkin kesäisin meilläkin joskus ihan riesaksi asti. Onkohan ne Mars-mönkijät muuten varustettu kärpäslätkällä, varmuuden vuoksi?
Maapallo on täynnä paikkoja, joista uusia, tuntemattomia elämänmuotoja voisi löytyä ja varsinkin meret ovat yhä arvoituksia täynnä. Ja emmehän me ymmärrä edes niitä elämänmuotoja jotka olemme jo löytäneet, eli sielläkin olisi viitselijäille ja joutilaille työsarkaa, vaikkapa bloggaamisen sijaan.


Vai onko tässä avaruuden tutkimisessa ja valloittamisessa kyse vanhasta kunnon ”lebensraumista”, eli ahneudesta elintilan suhteen vai yritetäänkö paeta rikospaikka maapallolta ennen kuin hukutaan omaan paskaan? Ihminenhän on maapallon syöpä, joka pyrkii nyt siis levittäytymään planeettansa ulkopuolellekin.


Älyllisen elämän etsimisen sen sijaan voisi aloittaa vaikka täältä US:n blogeista, sen verran ufo-juttuja täältäkin löytyy, että tiedä mitä vielä paljastuisi. Moni nimimerkin takaa kommentoiva ei selvästikään ole tältä planeetalta ja tuskin ihan kaikki oikealla nimellä esiintyvätkään. Nyt ei ole sitten muiden syytä hätääntyä. Tiedän, että moni näitä blogeja tavaava istuu jo valmiiksi foliohattu päässä, joten ei syytä huolestua ufojenkaan takia. Kyllä se sama foliohattu pysäyttää ufomiestenkin telepatiat siinä missä CIA/KGB/FSB:n ajatuksia luotaavat ihmesäteetkin.


Ja onhan sitä maan ulkopuolista älyllistä elämää, sehän on selvää. Paras todiste maan ulkopuolisen älykkään elämän olemassaolosta on se, ettei tämä vieras äly ole ottanut meihin yhteyttä. Fiksua sakkia siis.

Ei kommentteja: