tiistai 9. helmikuuta 2010

Hölmöläisiksi näitä ennen kutsuttiin…

1.2.2010 10.43 Harinen Yleinen
http://harinen.blogit.uusisuomi.fi/2010/02/01/holmolaisiksi-naita-ennen-kutsuttiin/

Rikas turisti saapui keskellä lamaa pikkukylän paikalliseen hotelliin.Hän asettaa 100 euroa vastaanoton tiskille ja lähtee katsomaan huoneita.Hotellijohtaja lähtee saman tien 100-lappusen kanssa lihakauppiaalle maksamaan velkaansa.Lihakauppias menee karjankasvattajalle ja maksaa samalla setelillä velkansa tälle.Karjankasvattaja menee paikalliselle huoltamolle ja maksaa velkansa sinne.Huoltamoyrittäjä menee kylän huoran luo ja maksaa tälle 100 euron velkansa.Huora menee hotelliin ja maksaa velkansa sinne 100-lappusella.Hotellijohtaja laittaa setelin takaisin tiskille.Turisti palaa takaisin vastaanottoon. Hän ei pitänyt huoneista ja ottaa 100-lappusen takaisin.
Kukaan ei siis ansainnut mitään, mutta koko kylästä tuli velaton ja kaikki katsovat myönteisesti tulevaisuuteen.

Tämä edellä kerrottu esimerkki on matkakirjailija
Juha Markus Lehtipuun mielestä hyvä esimerkki siitä kuinka raha kiertää ja kaikki rikastuvat, jos Karjala palautetaan Suomelle. Lehtipuun mielestä tavallisen kansalaisen ei tarvitse olla huolissaan Karjalan palautuksen mahdollisesta hinnasta sillä hallitushan se valtion budjettiin ne menot päättää ja työnantajat maksaa kulut ja jopa työntekijöiden verot, eli meille kaikille vaan maksetaan lisää rahaa, joten puheet siitä, että Karjalan palautus tulisi kalliiksi, senhän täytyy siis olla pelkkää huijausta. Pro Karelian Veikko Saksi tietysti säestää Lehtipuuta, Karjala olisi hänen mukaansa jopa erittäin tuottoisa investointi. Tosin tuossa menneinä vuosina jopa Saksilta itseltään lipsahti, että epäonnistuessaan Karjalan palautus olisi veronmaksajille varsinainen musta aukko ja sehän epäonnistusi, jos se prosessi ei menisikään Saksin visioiden mukaisesti, mutta eihän Saksi veronmaksajista huolissaan olekaan. Ja yrityksethän ne verotkin palkoista maksaa, ei palkansaajat.

Sinällään huojentava ja lohdullinen ajatus, ettei tavallisen työtä tekevän palkansaajan tarvitse olla huolissaan Karjalan palautuksen hinnasta, jos kerran se on hallituksen ja työnantajien päänsärky. Kiitos tästä, tämä auttaa moneen muuhunkin huolenaiheeseen, joita kansalaisilla näyttää olevan valtion menojen ja säästötoimien suhteen. Meidän ei siis tarvitse huolehtia pakolaisista ja maahanmuuttajistakaan, eikä heidän yhteiskunnalle aiheuttamista rasitteista - annetaan vaan hallituksen budjetoida nekin valtion budjettiin, meillehän vaan maksetaan palkkaa joten turpa kiinni epäilijät, kun Markus niin sanoo.

Toisaalta, Karjalan mukana Suomen rajojen sisälle siirtyisi 300-400 tuhatta venäläistä. Tarkkaa lukumäärää on vaikea tietää, sitä voi vain arvailla, mutta Venäjällä toteutettiin vuoden 2002 lokakuussa ensimmäinen väestönlaskenta sitten Neuvostoliiton hajoamisen ja sen mukaan Suomen Neuvostoliitolle 1944 luovuttamilla alueilla asui 423300 ihmistä. Mihinkäs tai miksi he mihinkään kotoaan lähtisivät kun Suomen kukkahattutätien hyysäysvaltio tarjoutuisi heistä huolta pitämään? Entäs tämän uuden, ruotsinkielistä väestöryhmää suuremman Suomen kulttuuria rikastuttavan väestönosan valtiolle aiheuttamat menot, eikö meidän tarvitse niistäkään huolehtia? Ei, annetaan vaan hallituksen budjetoida nekin valtion budjettiin, meillehän vaan maksetaan palkkaa joten turpa kiinni epäilijät, kun Markus niin sanoo.

No entäs tämän uuden väestönosan asuinalue sitten, eikö valtion pitäisi taata rajojensa sisällä asuville samat palvelut ja palvelujen taso, eikös siitä yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta kaikenlaisia lakeja ole satuttu säätämään? Koska elintasokuilu tuolla Suomen tämänhetkisellä itärajalla on melkoinen niin valtion kassastahan täytyisi rajan siirron jälkeen pakostakin kaataa melkoisia summia tuonne uuden väestönosan asuinaluelle tilannetta tasapainottamaan. Kun ottaa huomioon valtion parhaillaan kasvavan velkataakan - velaksihan valtion on näiden nykyisten rajojenkin sisällä tällä hetkellä yhteiskuntaa ylläpidettävä - niin emmekö me palkansaajat ja veronmaksajat saisi edes tästä uudesta laskusta huolestua millään tavalla? Lisäksi Markus vielä blogissaan ehdottaa rahan menon määrää tuskailevia rauhoittaakseen, että jätetään alue sille mallille kun se nyt on niin ei mene rahaa eli jätetään elintasokuilu voimaan Suomen sisälle. Mitä sitä nyt turhaan venäläisten asuinoloja parantelemaan, palveluja ja hallintoa järjestelemään tai perusturvaa rakentamaan, siellähän on jo sähköt ja nettiyhteydetkin viipurilaisissa asunnoissa, mitä nyt muutama mummo talvisin pakkasiin paleltuu, so what? Veikko Saksilla ajatus menee hieman pidemmälle sentään, häädetään ne venäläiset vielä asunnoistaan pois, jos sattuvat asumaan kiinteistöillä, jotka ennen vuotta -44 kuuluivat suomalaisille, tai maksakoon edes vuokraa näiden suomalaisten perikunnille. Ja optimistisimmat uskovat vielä Venäjän kustantavan Karjalan venäläisten asumiset sitten palautetussa Karjalassa, varmaan ihan niin kuin Baltian maissa(?). Eli, annetaan vaan hallituksen budjetoida nekin menot valtion budjettiin, meillehän vaan maksetaan palkkaa joten turpa kiinni epäilijät, kun Markus niin sanoo.

No, Karjalahan siis olisi vuosisatojen paras investointikohde Veikko Saksin mukaan; ”Karjalan palautus ei ole kallis, se on erittäin tuottoisa investointi, jossa panos-tuotos -suhde tulee olemaan korkea.” Eli mitä enemmän maksaa sen parempi. Saksikin sentään tunnustaa, että yleensä kallis tarkoittaa sitä, ettei rahalle saada vastiketta. Kovin vähän noita Karjalan alueen mahdollisuuksiin uskovia investoija on tällä hetkellä, mutta ilmeisesti heitä sitten ilmaantuisi jostain, jos rajaa siirrettäisiin. Mutta on se vaan kumma homma, että jos vuosisatojen paras investointikohde löytyy ränsistyneeltä perähikiältä, jossa naiset vanhenee ja miehet ryyppäävät itseään hengiltä siinä kun nuoret pakenee paikalta (Saksin mukaan) niin eikä tällaista loistavaa mahdollisuutta, edes pienemmässä mittakaavassa, toisiaankaan ole löytynyt Suomen nykyisten rajojen sisältä? Äkkiä nyt Toivo Sukari etsimään kuvausta vastaavaa peräkylää ja jotain Ideaparkkia pystyyn sinne. Siellä se mammona vain odottaa poimijaansa. Unohda se Kiimingin Titanic, tehdään Lieksasta Las Vegas! Tai siis Los Lieksa.

Olen tämän todennut ennenkin ja sanon sen taas; Karjalan palautus vaatisi uskoa, luottamusta ja säkillisen keijupölyä jolla tehdä taikoja. Uskoa ilmeisesti löytyy jos Lehtipuuta ja Saksia uskoo - peitto siis tosiaan pitenee kun sitä lyhentää toisesta päästä ja jatkaa pois leikatulla pätkällä toisesta, eli kansantalous kasvaa kun sitä tarpeeksi sisältä lämmitetään ja raha lisääntyy kun sitä kierrätetään vasemmasta taskusta oikeaan. Luottamusta nyt ei vielä valitettavasti oikein näytä löytyvän, sillä mikään vakavasti otettava taho ei näytä näistä Karjalan palauttelijoiden visioista vielä innostuneen, eikä Karjalan palauttelijoiden visioista tällä hetkellä näytä löytyvän edes keskustelua näiden muutaman US:n blogin ulkopuolelta. Sitä taikoihin tarvittavaa keijupölyä hallitus sitten ilmeisesti alkaa välittömästi jakamaan rokotteiden muodossa kun päätös rajojen siirtämisestä on tehty eli siis neuvoteltu Venäjän kanssa ja löydetty yhteinen win-win Veikko Saksin Karjalan palautus -kirjasta ja Juha Markus Lehtipuun Karjalan tragedia valokuvaeeppoksesta. Tässä vaiheessa meidän Veikko Saksin jo finnofoobikoiksi julistamien, rikastumista epäilevien hölmöläisten suomalaisten (n.60% kansasta Saksin (salaisen?) gallupin mukaan) on turha tätä taikoja tekevää rokotetta ottaa, mehän pakkaamme kapsäkit ja pakenemme evakkoon tästä onnen ihmemaasta ennen kuin meidät ajetaan pois liian tyhminä täällä asumaan, siis tästä ihmemaasta jolle Karjalan Sampo tulee takomaan ihmeitä ja elinvoimaa - kunhan se Venäjä nyt ensin tulisi järkiinsä, katuisi pahoja tekojaan ja päättäisi siitä luopua.

Tuli tässä mieleen vielä yksi hölmöläistarina siitä, kun tyypit olivat uuden, mutta ikkunattoman mökin saaneet rakennettua ja yrittivät sinne sisään säkillä valoa kantaa. Ymmärrän kyllä hyvin Karjalan palautukseen uskovien tuskan kun mökki ei vain valaistu ja se hieno idea siellä sisällä ei vain näy. Saapa nähdä milloin otetaan kirves käteen ja aletaan seiniä kaatamaan.


Ei kommentteja: