sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Karjalaa ja kaasuputkea II

24.9.2009 17.33 V. Harinen, Uusi Suomi

Tekis mieli sanoa, että mitäs minä sanoin… ja minähän sanoin.

Hallitus tyrmäsi Karjalan palautukseen koplatun kaivosvaltauksen

24.9.2009 STT

Hallitus ei myönnä lupaa Nord Streamin kaasuputkihankkeen kapulointiin tarkoitetulle kaivosvaltaukselle. Valtioneuvosto hylkäsi liikkeenharjoittaja Erkki Sederqvistin Suomen talousvyöhykkeelle anoman valtausluvan torstaina. Hakija on arvioinut valtausalueeksi Suomenlahdelta hakemaltaan kaistaleelta löytyvän muun muassa kuparia, sinkkiä, kadmiumia, nikkeliä ja platinametalleja. Työ- ja elinkeinoministeriölle ei esitetty kuitenkaan asiasta näyttöä.
Ministeriön muistiossa todetaan myös, että hakija on julkisesti ilmoittanut, että valtaushakemus estää kaasuputken rakentamisen alueen läpi, ja hakemuksen tarkoituksena on myös estää hankkeesta aiheutuvat ongelmat. Hakijan asiamies (AA Kari Silvenoinen /V.H) on kertonut myös Venäjän viranomaisten ottaneen häneen yhteyttä ja tarjonneen hyvitystä, jos valtaushakemus vedetään pois. Hakija on tällöin vaatinut Venäjältä vastikkeeksi, että se aloittaisi neuvottelut Karjalan palauttamisesta. Kaivosviranomaisen mukaan lupaa ei pidä myöntää, koska valtaushakemusta ei ole tehty kaivostoimintaa varten vaan muissa tarkoituksissa.

Ja tämän kaikenhan me tiesimme jo sillä hetkellä kun kaivosvaltaus tehtiin. Mutta ei hätää, show jatkuu valitusten muodossa. Asianajaja Silvennoisella, Pro Karelian maisteri Veikko Saksilla ja kumppaneilla on jo valitukset varmaan valmiiksi naputeltuna. Kohta se ensimmäinen on Veikon blogissakin

Show must go on ja Karjalan palautus on pelkkää bisnestä. Kiristysbisnes ei nyt vain ottanut onnistuakseen.

EDIT (25.9): Sieltähän se heti tulikin, Veikko Saksin valitus päätöksestä ja Silvennoisen sävelet ovat selvät;

- Voimme tarvittaessa valittaa mm. valtioneuvoston kaasuputkiluvan myöntämisestä, kaasuputkiluvan laillisuusperusteista Suomen talousvyöhykkeellä ja miinanraivauksesta kaivosvaltauksen alueella.

Huomionarvoista, että niin Saksi kuin Silvennoinenkin keskittyvät laskeskelemaan sitä, kuinka kalliiksi heidän valituksensa tulevat tulemaan Nord Stream kaasuputkelle. Ei sanaakaan siitä, että harmittaisi kun ei pääsekään merenpohjaa tutkimaan? Kuten hallitus päätöksessään toteaa, tämähän on pelkkää kaivoslain väärinkäyttöä, eikä valtaajat edes yritä peitellä sitä.

Itse päätös sellaisenaan;

Työ- ja elinkeinoministeriö
24.9.2009


Suomenlahden kaivosvaltaushakemus hylätty

Työ- ja elinkeinoministeriö hylkäsi 24.9.2009 tekemällään päätöksellä Suomenlahdelle Helsingin edustalle elokuussa 2008 tehdyn kaivoslain tarkoittaman valtaushakemuksen. Siltä osin kuin hakemus koski Suomen talousvyöhykkeen taloudellista hyödyntämistä, vastaava hylkäyspäätös tehtiin tänään valtioneuvoston yleisistunnossa.

Työ- ja elinkeinoministeriö totesi päätöksessään, ettei liikkeenharjoittaja Erkki Sederqvistin tekemä valtaushakemus merkittäviltä osiltaan täytä kaivoslain vaatimuksia. Lain keskeinen käsite on kaivoskivennäisesiintymä. Lain mahdollistaman toiminnan tarkoituksena tulee olla esiintymän etsiminen, tutkimus ja hyödyntäminen.

Haettu valtausalue on avomerialuetta. Hakijan selvitys kaivoskivennäisten otaksunnan tueksi oli puutteellinen ja yleisluonteinen. Hakemukseen liitetyt suunnitelmat tehtävistä tutkimustoimenpiteistä olivat puutteellisia. Erityisesti, kun suunniteltu hyödyntämisalue on merenpohjassa keskellä merenkulultaan vilkkaasti liikennöityä Suomenlahtea.

Hakemusta tutkittaessa on päädytty olosuhteet kokonaisuudessaan huomioon ottaen lopputulokseen, ettei hakemusta ole ilmeisesti jätetty kaivoslain 12 §:n mukaisen valtausoikeuden käyttämistä varten. Hakemus on tehty muussa tarkoituksessa kuin mihin valtaus kaivoslain mukaan on käytettävissä, ja se on hylätty.
Lisätiedot:

kaivosylitarkastaja Pekka Suomela, TEM, puh. 010 606 3727 tai kaivosrekisteri@tem.fi
>> Lähde
http://www.valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedote/fi.jsp?oid=271195


1 kommentti:

V.Harinen kirjoitti...

Atamon kommentoi:
24.9.2009 17.43
Ei karjalan palautus ole kaikille vain bisnestä. Sinus siis show must go on, eli Venäjä pitäköön N:liiton ryöstösaaliin.

2Karjala takaisin kommentoi:
24.9.2009 17.48
Karjala pitää palauttaa, mutta järjenkäyttö on sallittua, jopa suotavaa. Merivaltaushölmöilyssä sitä ei harrastettu.

3N-E kommentoi:
24.9.2009 18.26
Atamon #1 - no eihän se toki kaikille bisnestä ole, vain niille jotka sitä ajavat vaikka tekemällä päättömiä kaivosvaltauksia merenpohjaan

Mitähän hauskaa meille seuraavaksi tämän tiimoilta tarjotaan?

4Vihtahousu kommentoi:
24.9.2009 20.47
Minusta tuo valtaus oli loistava tapa tuoda esille Suomen hallinnon ”Pelle-Hermannimaisuus”

5R.von Rims kommentoi:
24.9.2009 22.13
Merenpohjan kaivosvaltaajat vetivät vesiperän kuten oli ennakoitavissa. Mutta Veikko Saksi ei hellitä ja hyökkää edelleen täydellä höyryllä. Kuinka kauan US katsoo täälläistä pelleilyä ? !

6toisinajattelija2008 kommentoi:
24.9.2009 22.23
Karjala on rikollisesti Suomelta anastettu. Karjalan alkuperäiskansalta on riistetty kodit, heidän paluunsa kotiseudulleen estetty. On toteutunut etninen puhdistus Suomen laillisella alueella.

Tuossa on riittävästi ÄÄRIMMÄISIÄ RIKOKSIA ihmisyyttä vastaan. Ihmettelen TODELLA, jos yksikin suomalainen hyväksyy nuo, eikä lähde hakemaan muutosta tähän tilanteeseen.

Karjala on palautettava. Venäjä ei ole mikään ylirodun edustama Suuri ja Mahtava Kolmas Valtakunta. Samanlaisia kuolevaisia ryssät on siinä missä muutkin.

Suomalaisilla on kakat housussa ja itsetunto kadoksissa. Karjala kuuluu meille, kaikkien asianmukaisten sopimusten mukaan.

7Vieras kommentoi:
24.9.2009 23.21
# 6 toisinajattelija2008:
”Karjala on rikollisesti Suomelta anastettu. Karjalan alkuperäiskansalta on riistetty kodit, heidän paluunsa kotiseudulleen estetty. On toteutunut etninen puhdistus Suomen laillisella alueella.”

Karjala on rauhansopimuksissa Suomelta vahvemman oikeudella riistetty. Karjalaiset ovat ilmeisesti hyvin yksimielisesti siirtyneet kanta-Suomeen.

Olettakaamme, että lähdemme hakemaan oikeudenmukaisuutta: Itäraja on liikkunut sinne sun tänne eri rauhoissa. Vuonna 1819 Venäjän raja kulki Tornionjoessa. Uusi rajamme? 1920 Suomi itsenäistyi ja Leninin joukkio ”antoi” Suomelle alueen, jota kaiketi nyt havitellaan suurinpiirtein. Onko se ”oikeudenmukainen raja”?

Yksi näkökulma: Onneksi karjalaiset siirtyivät länteen. Heidän kohtalonsa olisi Stalinistanissa ollut hirveä. Massasiirrot Siperiaan ja teloitukset olisivat tuhonneet karjalaiset. Suuret ikäluokat ja niiden jälkeläiset olisivat jääneet syntymättä. Karjalaisten antama positiivinen ruiske Suomen talouselämälle ei olisi toteutunut ja jne.

8N-E kommentoi:
25.9.2009 8.59
” Karjala kuuluu meille, kaikkien asianmukaisten sopimusten mukaan. ”

Kuten esimerkiksi minkä muka?

Kuka näitä perättömyyksiä jaksaa levitellä?

9V.Harinen kommentoi:
25.9.2009 10.10
toisinajattelija2008 #6, jätäppä vähemmälle nuo rotupuheet.

10Nimi (pakollinen) kommentoi:
26.9.2009 16.27
Omassa blogissaan V.Saksi tuomitsi ministeriön päätöksen poliittisena ja olisi varmaan tehnyt vaikka perustelut olisivat olleet mitä. Eilen illalla siellä nähtiin myös Saksilta ihmeellinen hermojen menetys kun kysyttiin eräiden ”isänmaallisten” järjestöjen yhteydestä Prokareliaan. Näyttää olevan äärioikeiston hommaa koko Karjalan palauttelu.

11Harinen kommentoi:
1.10.2009 14.05
#10 - ihan sama mikä poppoo sitä Karjalaa on palauttelemassa ja millä rahoilla. Perustelut ratkaisevat, ei niiden esittäjä.