torstai 10. syyskuuta 2009

Karjalaa ja kaasuputkea

Venäjäkammoisia on nyt oikein hemmoteltu pitkin loppukesää kun on päästy maalailemaan uhkakuvia siitä, kuinka Nord Streamin kaasuputki uhkaa Suomea. Karjalan palauttajatkin pääsivät pitkästä aikaa puhkaisemaan median uutiskynnykset tempauksellaan Itämeren kaasuputkea vastaan. Venäjä, Venäjä, Venäjä,…

Venäläisten ja saksalaisten kaasuputkihanke on nähty jopa uutena Molotov-Ribbentroppina ja tämän kaasuputken ympärillä mielikuvitus on päästetty välillä reippaasti valloilleen. Kaasuputken takia Suomenlahden rantatonttien arvo kuulema laskee ja sen takia Venäjä pääsee 10-15 minuutissa Suomen valloittamaan uusilla maihinnoususukellusveneillään - joita siis ei ole vielä onneksi rakennettu. Onpa näkynyt ehdotuksia, että kaasuputki pitäisi vetää maan päälle Suomen alueella, mutta mikä haloo se siitä sellaisesta suunnitelmasta nousisikaan, jos Nord Stream sellaista menisi ehdottamaan? Kaasuputkea pitkinhän pääsisi pukkaamaan paineella spetsnazeja suoraan mummon kaasuhellaan. Jos putki tulee merenpohjaan niin niiden pitää uida sieltä vähän matkaa.

Kyllä tästä on nyt leikki kaukana kun oikein Tuulikki Ukkolakin asiasta ärähti. Tuulikkihan ei tunnetusti turhasta ärhentele. Joskus vaan saa jälkeenpäin pyydellä ärähtelyään anteeksi, mutta eipä muistella nyt vanhoja. Tuulikin mukaan niin presidentti, pääministeri kuin koko hallituskin kumartavat itään kaasuputki kaulassa. Tämähän ei voi pitää paikkaansa, sillä jos kumartaa itään niin samalla pyllistää länteen ja länteenhän ne venäläiset sitä kaasuputkea ovat vetämässä. Tuulikki yhtyy kuoroon, joka laulaa moniäänisesti että kaasuputki on turvallisuusuhka koska Venäjä ilmoittanut, että heidän pohjoisen laivastonsa tehtävänä on valvoa putken turvallisuutta. Perustelu on vähän kimurantti, sillä eihän tuo putken turvallisuuden valvominen voi uhata muita kuin niitä, joilla on jotain koiruutta mielessään sitä putkea kohtaan. Jos Ukkola ja kumppanit antavat olla putken rauhassa siellä meren pohjassa niin mitä uhkaamista Venäjän laivastolla on Ukkolan tai kumppanien suuntaan?

Oma omituinen lukunsa tässä taistelussa kaasuputkea vastaan on tämä erittäin salainen neljän anonyymin hengen liikemieskopla, joka ehti asianajajansa johdolla tekemään merenalaiasen kaivosvaltauksen kaasuputken linjan poikki, varmuuden vuoksi koko matkalle Helsingistä Tallinnaan, ettei kavala putki vaan pääse koukkaamaan ohi. Seuraavaksi kyseinen asianajaja ilmoittaa venäläisten tarjonneen rahaa kaivosvaltauksesta luopumisesta ja ehdottaa valtauksen vaihtamista Karjalaan. Kehtottivat oman väitteensä mukaan venäläisiä ottamaan yhteyttä Martti Ahtisaareen Karjalan palauttamisasiassa. Ahtisaari kieltäytyi kohteliaasti kunniasta, ilmoittamalla ettei halua olla missään tekemisissä tällaisen hankkeen kanssa.

Näin halpaa se on tämä Suomen turvallisuus sitten, Venäjä saa valvoa putkea asevoimillaan ja uhata sieltä Suomen turvallisuutta kun vaan Karjalan ensin palauttavat. Kaikki on siis mahdollista kun hinnasta ensin sovitaan. Pro Karelian Veikko Saksikin on muuten luvannut kertoa kuuluuko tähän liikemiesten ryhmään, jos joku sitä omalla nimellään esiintyen ensin kysyisi. Kysyville nimimerkeille Veikko ei tällaisia yksityisasioitaan kaikkien nähtävillä olevalla julkisella nettisivulla kerro, kyllä sitä pitää Veikon mielestä kysyä avoimesti omalla nimellään esiintyen.

Karjalan palauttajien suuren huolen kaasuputkesta ymmärtää kyllä. Jos ja kun kaasuputki Viipurin seudulta Suomenlahteen vedetään niin sen jälkeen Karjalaa on taas astetta vaikeampaa palautella. Kun alue muuttuu Venäjälle tärkeämmäksi niin sitä hankalampaa sitä on saada siitä luopumaan. Ehkä aluepalauttajien kuitenkin kannattaisi vähän tarkemmin miettiä perusteluitaan. Kannattaako kaasuputkesta tehdä ensin turvallisuusuhkaa Suomelle ja alkaa sitten Suomen turvallisuudella käymään kauppaa Karjalasta? Kyllä tuollainen hosuminen vähän söi taas uskottavuutta. Eikä vähiten sekään, että kun valtioneuvosto pyysi tältä neljän anonyymin hengen liikemieskoplalta lausuntoa siitä, miten kaasuputkihanke vaikuttaa heidän kaivosvaltaukseensa niin he antoivat sen lausuntonsa Suomen turvalisuuspolitiikasta, osoittaen koko kaivosvaltaushankkeensa olevan vain kaasuputken estämiseksi tehty ja siten samalla antaen perustelut valtaushakemuksensa hylkäämiselle. Olivatkohan edes varautuneet siihen, että sieltä merenpohjasta pitäisi oikeasti ehkä jotain joskus kaivaakin, jos sinne kaivoslain perusteella valtauksia tekee?


Kaasuputki-show jatkuu siis, hallitus on jo vihjaillut omasta puolestaan sille luvan antavansa, eikä näe siinä uusia turvallisuusuhkia. Valtioneuvosto antaa kaasuputkiyhtiölle luvan Suomen talousvyöhykkeen käyttämisestä, ympäristöviranomaiset taas sitten antavat putkelle rakennusluvan omilla perusteillaan, jos antavat. Itämeren kaasuputkea rakentava Nordstream aikoo avata maakaasuhanat kohti Saksaa vuonna 2010. Tulemme näkemään valituksia valitusten päälle, uhoa ja uhkailua, hysteriaa lähentelevää pelkoa naapurin todellisista aikeista ja suomettuneita juonenkäänteitä. Kuka tässä enää mitään salkkareita tai Big Brotheria jaksaa seurata.

Sama juttu Uuden Suomen blogissa 10.9.2009

15 kommenttia:

V.Harinen kirjoitti...

Sakari Soisalo kommentoi:
10.9.2009 12.40
Suomen hallitus on niin heikko sisäisesti, että sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin hymistellä kaasuputkiasiassa. Eikä lähitulevaisuus näytä paremmalta.

Ihmeellistä on, että Suomessa ei ole edes käyty keskustelua mahdollisista taloudellisista kompensaatioista. Tuleehan ko. putki haittaamaan troolikalastusta Suomen taloudellisella vyöhykkeellä.

2V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 13.11
Venäjältä Itämeren kautta Saksaan kulkeva maakaasuputkilinjaus on nimetty
Euroopan yhteistä etua koskevaksi hankkeeksi Euroopan parlamentin ja
neuvoston Euroopan laajuisia energiaverkkoja koskevassa päätöksessä
(1364/2006/EY). Suomen hallituksen linja on siis Euroopan parlamentin päätöksen mukainen.

(#1) Hankkeesta vastaava ei ole vielä päättänyt millä tavalla kalastusta tullaan rajoittamaan putkilinjan kohdalla. Putki ei estä väliveden troolaamista. Mahdolliset paikat, missä pohjatroolin vetämistä rajoitetaan, tulee merkitä selvästi kartalle. Osalla Tanskan ja Saksan alueita putki on tarkoitus upottaa pohjan pinnan alle kalastusintressien vuoksi. Miksei se olisi mahdollista myös Suomenlahdella.

3Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 13.53
Neuvostoliitto hyökkäsi itärajamme yli Suomeen 30.11.1939 ja suoritti terroripommituksia kaupunkejamme ja niiden siviiliasukkaita vastaan. Lapsia, naisia, vanhuksia kuoli sadoittain. - Se ei rikos ei vanhene. Stalin hirteen!

4Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 13.57
”Kaasuputkea pitkinhän pääsisi pukkaamaan paineella spetsnazeja suoraan mummon kaasuhellaan.”

http://www.uusisuomi.fi/ulkoma…vahingossa

Talvisodassa venäläisten raakuudet kohdistuivat sotilaiden lisäksi siviileihin.

V.Harinen kirjoitti...

5V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 14.04
Tynkä-Karjalan Antti; Stalin on kuollut, Neuvostoliittoa ei enää ole ja lapsuusajan traumojen kanneaika on vanhentunut - kokoa itsesi ja jatka elämääsi.

6Atamon kommentoi:
10.9.2009 14.16
”Tynkä-Karjalan Antti; Stalin on kuollut, Neuvostoliittoa ei enää ole ja lapsuusajan traumojen kanneaika on vanhentunut - kokoa itsesi ja jatka elämääsi. ”

Harinen, onko niin, että kannatat totalitaristisen voiman oikeudella saadun ryöstösaaliin pysymistä ryöstäjällä?

7Juhana kolmas kommentoi:
10.9.2009 14.28
Pohjoisesta laivastosta Ukkola tosiaan puhui, mikä on vähän outoa, koska se toimii Barentsinmerellä ja Pohjoisella jäämerellä. Itämerellä toimii Itämerenlaivasto. Asiantuntemattomuudella tai huolimattomuudella ei kuitenkaan ole niin väliä kun on painava mielipide sanottavana.

8V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 14.28
Atamon #6; en tietenkään kannata. Juttu on vain niin, että mitään ei ryöstösaaliiksi julisteta ohi lakien ja kansainvälisten sopimusten - niiden mukaan meidän on elettävä.

Karjalan palautus on Suomelle haitallinen hanke sillä siitä olisi Suomelle enemmän vahinkoa kuin hyötyä, eikä meidän tarvitse vahinkoa itsellemme tehdä pelkästä pyhästä kansallismielisestä periaatteesta tai revanssihengessä. Omaisuuden palautusta Karjalasta yksityisille suomalaisille kannatan, mutta sen voi tehdä rajaa siirtämättäkin, jos oikeaa tahtoa löytyy.

9V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 14.32
Juhana #7; Ukkolan kohdalla ei kannata takertua tuollaisiin pikkuseikkoihin. Hänen laajaperäisyydellään ja yleensä muidenkin näiden kaasuputkesta hysteriaa repivien venäjäpelkoisten mielestä Itämeren kaasuputkea voidaan varmaan valvoa vaikka Jäämereltä käsin.

10Arto Bäcklund kommentoi:
10.9.2009 14.44
Tukea Hariselle. Et todellakaan ole yksin kirjoittamasi asian suhteen. Näitä touhottajia moni vain ei ota vakavasti. Realiteetit ovat heillä täysin kateissa. Paasataan vain ”ryöstösaaliista” revanssihengessä. Asioiden pitää perustua faktoihin mm. Suomen allekirjoittamista sopimuksista, eikä tunteeseen.

V.Harinen kirjoitti...

11Vanhat tavat kommentoi:
10.9.2009 14.52
Annetaan vaan Venäjän teherä ihan mittee halluuvat, lahjukset on jo oikeihin taskuloihin uineet niin mitäpä sitä enempiä sotkemahan asiata! Turhahan se mitään taloudellista hyötyä alueiden luovuttamisesta rahan käärintään, menneepihä ne rahnat oikeisiin taskuloihin, kansa ei mitään ansaitse kun on äänestänyt nuo täys tuhot valtaan niinkin pikku rahalla!
Vai vielä EU:n yhteinen tavoite moinen putki? Johan sitä valitettiin kun ei EU:n komiteoilta kyselty mitään koko asiasta vaan Saksa ja Venäjä päättivät keskenään koko jutun! Etelä Eurooppaanhan kaasuputki on tulossa, Venäjän kartellia kaasun toimituksessa kun koitetaan murtaa, täällä siitä ei vaan puhuta mitään! Miksi näyttää kartalla putki mutkan meidän vesille kiertävän pidentäen koko linjaa? Ja miksi muka ei päätöksiä olla tehty, kun jo putkea pitkä pätkä maassamme on? Korruptoidut päättäjämme taas vauhdissa varmana ettei rikoksia tutkita, kun ei aikaisempiakaan olla pengottu! Lipponenkin pääsi hyvä palkkaiseen eläke hommaan, vaikka vastoin YK:n ja maamme virallisen ulkopolitiikan tuki maamme nimissä Irak hyökkäystä, joka oli niin täysin laiton ja väärin perustein valehtelemalla perusteltu… Maton alle lakaistiin koko paska, kaiken muun paskan sekaan joka maton alta purkautuessaan aloittaa katastrofin, niin paljon kun kansalaisilta asioita peitellään, kun valtionvarainministerikin jo tunnusti ettei totuutta talouden tilasta kerrottu vaan valehdeltiin median avustamana! Liikaa valheita ja liian vähän tekoja muussa kuin rahan varastamisessa omiin ja etujärjestöjen taskuihin on ollut hallituksen agendana! Joko olisi aika alkaa ilmestymään päitä vadille?

12Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 14.57
#5: Miksi kiemurtelet ja välttelet keskustelua? Mikä on henkilötunnuksesi vai oletko nimimerkki? Odotan vastausta.

Lapin partisaani murhat eivät vanhene.

13Tuula Hölttä kommentoi:
10.9.2009 14.58
V. Harinen #5: Neuvostoliittoa ei enää ole ja lapsuusajan traumojen kanneaika on vanhentunut.

”Euroopan parlamentin jäsenet tunnustivat viime vuonna, että stalinismin ja natsismin aikaisten hyökkäysten yhteydessä toimeenpantuja joukkokarkotuksia, murhia ja orjuuttamisia on pidettävä sotarikoksina ja rikoksina ihmisyyttä vastaan” (Euroopan parlamentin puolalainen puhemies Jerzy Buzek/ EU 2.9.09)

Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan eivät vanhene koskaan, ja tämä koskee myös stalinismin suomalaisiin 30.11.1939 alkaen kohdistamia rikoksia.

14Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 15.04
#13: Oikein. - Ihmettelen, miksi ”V.Harinen” itsepäisesti kieltäytyy keskustelemasta tästä aiheesta, joka jatkuvasti aiheuttaa epäluuloisuutta suomalaisten keskuudessa.

Ei Neuvostoliiton selvittämättömät hirmutyöt liturgioilla parane, näyttäähän sen nykyinen tilanne. Luottamusta ei ole.

V.Harinen kirjoitti...

15Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 15.07
Tässä valmistaudutaan ja harjoitellaan Kaleva-matkustajakoneen alasampumisen tyyppistä toimintaa:

http://en.rian.ru/mlitary_news…54418.html

Vai miten V.Harinen kommentoi siviilimatkustajakoneen alasampumista rauhan aikana? Niitästähän venäläisillä on enemmänkin kokemuksia.

16agendo2 kommentoi:
10.9.2009 15.43
Katsoin juuri Ylen Areenalta Ajankohtainen kakkonen-ohjelman, jossa ensimmäisenä aiheena käsiteltiin kaasuputkiasiaa.

Oli muuten selvää puhetta!

V. Harinen ei ole ilmiselvästi ohjelmaa katsonut, eikä tiedä, millaiseen turvalliuuspoliittiseen loukkoon Suomen virallinen kanta on ajettu - toistaiseksi.

On merkillepantavaa, miten turvallisuuspoliittisen valiokunnan jäsenten ja Jyri Häkämiehen mielipiteet eroavat jyrkästi toisistaan.

Jyri Häkämiehen ja Matti Vanhasen lähtölaskenta on alkanut.

17Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 16.35
Tässä mainitaan, kuinka ”Laatokka-2009″ -harjoituksessa harjoitellaan uuden Molotov-Ribbentropp -sopimuksen taloudellisten pakotteiden vahvistamista sotilaallisin keinoin:

http://en.rian.ru/mlitary_news…78281.html

Eli venäläinen toimintatapamalli ei ole muuttunut sitten, kun se oli natsi-Saksan aseveli 30-luvulla.

Miksi muuten vaikenet V.Harinen? Missä monasti kuuluttamasi avoimuus?
Älä kiemurtele!

V.Harinen kirjoitti...

18Ari Maarnela kommentoi:
10.9.2009 16.44
Kaasuputki on turvallisuuskysymys

Ennen vanhaan kuninkaalliset naittivat lapsensa päittäin sukujen kesken.

Näin säilyi rauha maiden välillä.

Ei voi välttyä rinnastukselta, että nyt kun Suomi neito sallii Suuren ja Mahtavan työntää jykevän putkensa neitseellisen helmansa alle - tullaan tällaisella naimakaupalla vahvistamaan maittemme ”aviollista”suhdetta - ja siis myös parantamaan turvallisuutta.

Kyllä Vanhanen on oikeassa. Vaikkei aina kaikkea Nova Grupin asioita hallitsekaan.

Mitä tulee pelotteluun niin jatketaan pelottelua näkökulmalla:

Stalin oli mielisairas ihminen. Ja tämän mielisairaan ihmisen mielitekojen perusteella ryöstettiin kodit ihmisiltä (Karjalakysymys). Ja tämän mielisairaan ihmisen teot hyväksytään vielä tänäänkin aina presidenttiä myöten.

Viesti on selvä:

Vääryyttä saa tehdä ja vääryydellä hankitun saa pitää, jos pystyy.

Siinäpä yhteisöllisyyden mallia nykyiselle ja tulevalle sukupolvelle. Jopa Martti Ahtisaari erhtyi vaatimaan suulla suuremmalla suomalaisilta yhteisöllisyyttä toisiaan kohtaan - mikäköhän hänen oma käytännön esimerkkinsä mahtoi ollakaan?

”Kyllä - kyllä sota kannattaa. Kiitos Karjalasta ja sen öljysatamista.”
- eräs venäläinen diplomaatti

19R.von Rims kommentoi:
10.9.2009 16.59
Tämä kaasuputkihanke on yksi sadoista merenpohjissa olevista ja lienee ainoa, josta on noussut tälläinen meteli. Ukkolalla on ilmeisesti mummokuume sekoittanut pään niin sekopäisiltä hänen puheensa YLE:n aamu-TV:ssa vaikuttivat.

Hän näyttää olevan kokoomuksen ryssävihasiiven keulakuva Eduskunnassa. Jos A.Supid ei pysy hallituksen ja EU:n linjalla joutunee hän lähtemään.

Karjala-asian kytkeminen tähän asiaan on vain tökerö kiristysyritys joka tulee päättymään häpeälliseen mahalaskuun. Ahtisaaren nimen käyttäminen ilman lupaa tahraa hänenkin nimeään ulkomailla asti.

V.Harinen kirjoitti...

20Tynkä-Karjalan Antti kommentoi:
10.9.2009 17.09
#20: Kansanedustaja Ukkolaan kohdistuvaa ala-arvoista herjausta. - Nämä erilaisten vihajärjestöjen punafasistit ovat ajamassa Nord Stream-putkea, kuin käärmettä piippuun. - Argumentointi kertoo asian puhtauden ja rehellisyyden. Haushoferilais-stalinistista valtapolitiikkaa.

Mutta V.Harinen vaikenee kuin Matti Vanhanen tai Paavo Lipponen.

ps. on syytä muistaa, että vaikka Tanska ja Ruotsi eivät joutuneet Neuvostoliiton terrorihyökkäysten kohteeksi, myös niiltä kysytään vastaa ”ympäristölupaa”.

21mirrikisuliini kommentoi:
10.9.2009 17.27
Ajankohtaisessa kakkosessa näytettiin kuinka nato-virolaiset yhdessä nato-Saksan merivoimien kanssa räjäytteli vanhoja miinoja Tallinnan edustalla. Kuinkakohan tarkka ympäristöselvitys oli tehty ennen kuin lupa työhön oli saatu? Veikkaan ettei mitään ympäristölupaa tarvittu, senkun natomaat vaan paukutteli niin että pohjasegmentit kuohui pinnalle.

22mirrikisuliini kommentoi:
10.9.2009 17.31
Ne valtioiden välistä kiristystä yrittäneet huijariliikemiehet laitetaan oikeusvaltio Suomessa lukemaan tiilenpäitä ja maksamaan korvaukset valtion virkamiehille aiheutetusta haitasta.

23Jenny kommentoi:
10.9.2009 17.34
Jotkut ovat todella vainoharhaisia. Mitä Venäjä nyt hakisi Suomesta?
Ne, jotka nostavat meteliä kaasuputkesta, ajavat USA:n intressejä, koska kaasuputki on geopoliittinen kysymys. Miksi Suomen pitää puolustaa USA:n etuja omiemme kustannuksilla? Suomi on EU:ssa (kuten myös Saksa) ja Venäjän naapuri. Suomen etu on ylläpitää hyvät suhteet naapureihin ja EU-kumppaneihin.
Ei Suomen kannata ottaa mallia USA:n eurooppalaisista ystävistä – ne ovat nyt lähes kaikki romahduksen partaalla.

24klerk kommentoi:
10.9.2009 17.50
vharinen

Toi sun avatar muistuttaa sitä sekatavarakauppiasta MIB leffassa.

25Antti-Pekka Mustonen kommentoi:
10.9.2009 17.53
#22,23: Nyt ”mirrikisuliini” kommentoi asiaa mielipitein, joissa on aatetta vastaavasti sitä enemmän kuin on asiantuntemusta.

Mitään kuvailemaasi ei kyseisessä uutispätkässä ollut nähtävissä, joka olisi siis ote pienestä demonstraatiosta yleisölle `Open Spirit´ NATO-yhteistyöharjoituksesta.

V.Harinen kirjoitti...

26mirrikisuliini kommentoi:
10.9.2009 18.21
Katso kuohuavaa segmenttiä Tallinnan rannikolta uudestaan Ylen areenalta ja pidä silmät auki vaikka aate kuinka sumentaakin katsettasi A-P Mustonen.
Tarmo Koutsin ”asiantuntemus” oli kuin ote jostain huumorilehti Pahkasiasta. Toimittajallakin silmät seisoi päässä kuin hullulla kun ei tiedetä mitä Venäjällä tapahtuu seuraavana viitenäkymmenenä vuotena.

27Antti-Pekka Mustonen kommentoi:
10.9.2009 18.52
#27: Olen katsellut että järjestänyt vastaavan kaltaisia näytöksiä elämäni aikana yli 35 vuotta. - Tätä näytöstä seurasin paikan päällä, että katsoin kyseisen uutisklipin TV:stä. - Uskon omaavani kompetenssia asian suhteen aivan riittävästi.

Kansanedustaja (Riigikogu liige), amiraali Tarmo Kõuts´in olen tavannut, keskustellut ja kuunnellut useamman kerran. Olen tutustunut myös hänen ENSV:n aikaiseen CV:n osaan.

Arviosi hänestä osoittaa asiantuntemattomuutesi, asiattomuutesi ja aattellisen asenteellisuuden täydellisesti.

28V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 19.24
Hölttä #13; ”Sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan eivät vanhene koskaan, ja tämä koskee myös stalinismin suomalaisiin 30.11.1939 alkaen kohdistamia rikoksia. ”

Ilman muuta, mutta Suomen alueluovutuksia ei taideta niihin rikoksiin lukea. Rikoksen määritelmän mukaan kun tapahtuneesta pitäisi kyetä rangaistuksiakin jakamaan, joten kenelle niitä jakelisit - edesmenneelle Neuvostoliitolle vai Suomen eduskunnalle - ja minkä lain perusteella?

29Tuula Hölttä kommentoi:
10.9.2009 20.05
Totesin vaan, että natsirikosten kaltaista Neuvostoliiton ja Suomen Kommunistisen Puolueen Suomen laillista hallitusta vastaan 30.11.1939 aloittamaa hyökkäyssotaa koskeva kanneaika ei vanhene koskaan kuten sinä viestissäsi väitit.

30V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 20.14
Hölttä #29, missäs minä olen väittänyt, että ”Neuvostoliiton ja Suomen Kommunistisen Puolueen Suomen laillista hallitusta vastaan 30.11.1939 aloittamaa hyökkäyssotaa koskeva kanneaika” olisi vanhentunut? Mainitsin lapsuuden traumat, sinulleko tämä kuuluu niihin?

Valitettavasti talvisodankin kanneaika on vanhentunut, jos se nyt traumoihisi sitten kuuluu. Se sovittiin Moskovassa 12.3.1940. Sen jälkeen sodittiin uusi sota ja sekin päätettiin rauhansopimuksella. Jos jotain jäikin hampaankoloon niin niitä koloja on kaiveltava kansainvälisen lain puitteissa eikä pelkältä trauma- ja tunnepohjalta.

Ja Neuvostoliittohan ei ole kaasuputkea Suomenlahteen vetämässä.

V.Harinen kirjoitti...

31mirrikisuliini kommentoi:
10.9.2009 20.21
27, AP-M

No jos olet järjestänyt niitä ”näytöksiksi” kutsumiasi miinojen räjäyttämisiä niin sitten tiedät varmaan mitä ympäristölupia ne tarvitsevat. Kerroppa nyt asiantuntemuksellasi.

32Tuula Hölttä kommentoi:
10.9.2009 20.28
Viestissä #5, jossa selvitit Tynkä-Karjalan Antille; Stalin on kuollut, Neuvostoliittoa ei enää ole ja lapsuusajan traumojen kanneaika on vanhentunut - kokoa itsesi ja jatka elämääsi.

Mistä kuvittelet sodan kokeneiden lasten traumojen syntyneen, jos ei kommunistisen suurvallan ja sen suomalaisten apureiden Suomea vastaan aloittaman, Suomen kansalaisten oikeuksia rikkovan ja myös Kansainliiton tuomitseman hyökkäyssodan aiheuttamista peloista ja järkytyksistä?

33luuserius kommentoi:
10.9.2009 20.35
Mielenkiintoinen avaus ja keskustelu, muutamaa ’’vakiokommentoijaa'’ lukuunottamatta. Heistä voi vain sanoa, että Suomessa on edelleen paljon sotatrauman kärsijöitä, jotka ovat ’’perineet'’ sodan kauhut kokeneilta vanhemmilta ja isovanhemmiltaan trauman.NL ja Stalinin pelko elää edelleen syvässä. Kommunismiä pelätään kuin 1950-luvun Yhdysvalloissa.

#23 on kuin omasta ajatusmaailmastani, ihan hämmästyin.
Ilmeisesti ajatus on yleisempi ja varmasti onkin.

34N-E kommentoi:
10.9.2009 20.41
#33 - Stalin on tosiaan kuollut ja Neuvostoliitto historiaa. Vielä kun nämä meidän pelkuritkin saisivat niiltä rauhan, mutta eiköhän aika korjaa tuonkin ongelman. On se vaan surkuhupaisaa, aina kun on puhe siitä mitä Venäjä tekee niin kohta on täysi Stalin-jahti ja talvisota päällä ja suomettuminen paukkuu

35V.Harinen kommentoi:
10.9.2009 20.50
Hölttä #32; ”Mistä kuvittelet sodan kokeneiden lasten traumojen syntyneen, jos ei kommunistisen suurvallan ja sen suomalaisten apureiden Suomea vastaan aloittaman, Suomen kansalaisten oikeuksia rikkovan ja myös Kansainliiton tuomitseman hyökkäyssodan aiheuttamista peloista ja järkytyksistä? ”

Ehkäpä siitä ja mahdollisesti myös siitä seuraavasta sodasta johon Suomi ainoana länsimaisena demokratiana lähti natsien kelkkaan suurempaa Suomea näille sotalapsille tekemään. Millaiset traumat luulet syntyneen niille itäkarjalaislapsille, jotka näkivät nälkää suomalaisten keskitysleireillä? Kyllähän sodista traumoja tulee, mutta ylikin niistä pitäisi yrittää elämänsä aikana päästä. Alkaa olla jo korkea aikakin.

Luuletko, että kaasuputki estämällä ja Karjala palauttamalla nuo traumat poistuvat?

V.Harinen kirjoitti...

36luuserius kommentoi:
10.9.2009 21.10
Välillä tuntuu että Karjala keskustelua johdetaan Viron NATO-komentokorsusta. Tämä Putkinenkin liikkuu virolaisilla keskustelupalstoilla kuin kala vedessä propagandaansa julistamassa puhtaalla vironkielellä. Myös samoja nimimerkkejä löytyy virolaisissa keskusteluissa, jotka täällä Suomessa julistavat samaa asiaa puhtaalla Suomen kielellä.
Merkillistä että meillä on niin paljon täysin vironkielen taitoisia henkilöitä.

37N-E kommentoi:
10.9.2009 21.12
#36 - Ja Pro Karelian Veikko Saksi sahaa Tallinnan ja Helsingin väliä koko ajan. Taitaapa virallisesti asuakin jo siellä (?).

38Tuula Hölttä kommentoi:
10.9.2009 21.27
V. Harinen: ”Ehkäpä siitä ja mahdollisesti myös siitä seuraavasta sodasta johon Suomi ainoana länsimaisena demokratiana lähti natsien kelkkaan…”

Anteeksi nyt vaan, mutta Suomi ei lähtenyt natsien kelkkaan, vaan valitsi aseveljekseen Saksan Wehrmachtin, joka ei ole synonyymi Saksan Kansallissosialistiselle Puolueelle.

Suomi ei liittynyt Saksan ja Japanin Tripartitepactiin, johon liittyneitä valtioita sanottiin Akselivalloiksi, ei ottanut käyttöön juutalaislakeja kuten sopimukseen liittyneet valtiot ottivat eikä osallistunut Leningradin valtaukseen. Myöskään Euroopan Neuvosto tai EU eivät ole tuominneet Suomen sota-ajan hallintoa ja rinnastaneet sitä ”natseihin” kuten ne tekivät Neuvostoliiton totalitaristiselle kommunistihallinnolle.

Moskovan Kominternistä johdettu Suomen Kommunistinen Puolue kylläkin lähti Neuvostoliiton totalitaristisen kommunistihallinnon kelkkaan ja sen osallisuudesta ”natsirikoksiin” ei ole mitään epäilyä.

39N-E kommentoi:
10.9.2009 21.47
Hölttä #38 - No johan Hölttä vitsin murjaisi

Ei Suomi valitettavasti aseveljekseen pelkkää Saksan Wehrmachtia valinnut, kyllä sieltä tuli koko paketti - Wehrmacht, Kriegsmarine, Luftwaffe ja SS - kaikki nämä operoivat Barbarossan alkuhetkistä Suomen alueelta käsin.

Lisäksi Suomi liittyi Antikomitern-sopimukseen niin kuin muutkin Saksan liittolaiset, luovutti juutalaispakolaisia Saksalle, piiritti Leningradia ihan niin kuin Saksakin ja osallistui jopa yritykseen katkaista sen elämäntie piirityksen aikana. Kysy vaikka Pro Karelian Reenpäältä, jos et usko. Hän oli siinä yrityksessä itse saksalaisten mukana.

Sodan jälkeen kansainvälinen yhteisö sitten tuomitsi Suomen tästä liitosta. Se hyväksyi aluemenetykset ja vaati johtajia tuomiolle. Varsinaisiin natsirikoksiin verrattavissa olevat Itä-Karjalan keskitysleirittäjät pääsivät kyllä kuin koira veräjästä. Sitähän harrastettiin Mannerheimin komennossa.

V.Harinen kirjoitti...

40antikarelianisti kommentoi:
10.9.2009 21.52
36-37: Kyllähän tämä Karjalan palauttelu on selvästi Nato-Virosta johdettua toimintaa jonka tarkoitus on vain huonontaa Suomen ja Venäjän välejä. Pro Karelia Viron yhteyksineen on tässä ydin, sehän rahoittaa muidenkin palautusjärjestöjen toimintaa mm. tarjoamalla ilmaista serverikapasiteettiä Karjalan palautusmyönteisten käyttöön. Kukas Pro Karelian rahoittaa? Ei se pelkällä pyhällä revanssihengellä pyöri.

41luuserius kommentoi:
10.9.2009 22.14
Mahtaako pro karelian takaa löytyä samaa ’’länsirahaa'’ kuin Venäjällä toimivissa ’’vapaaehtoisjärjestöissä'’.
Halonen ja Putin sanailivat asiasta melko tiukasti aikanaan, kun Halonen oikeutetustikin, puolusti suomalaisten oikeutta rahoittaa Venäjällä toimivia yhdistyksiä. Halosella tuskin on samanlaisia motiiveja kuin vaikka Soroksella.
Sittemmin Venäjä on kyennyt suitsemaan mediaa ja ovat voitolla mediasodassa kotiperällään 100-1 suhteessa. Hyvä niin.

42Alamainen kommentoi:
10.9.2009 22.54
#41
Hyvin sanottu tuo Venäjän ”mediasota”. Sodasta tulee ainakin itselleni mieleen ampuminen. Sillä ja sen uhalla onkin kätevästi hiljennetty kaikki kriittiset puheenvuorot Venäjän korruptoituneesta ja fasistisesta nykyhallinnosta.
Arctic Sean vaiheista miehistön omaisten pyynnöstä raportoinut kaveri taitaa vielä toistaiseksi olla hengissä. Nähtäväksi jää kuinka kauan…
No, aina oppii uudissanoja: Median suitseminen= toimittajan palkkamurha.

43Antti-Pekka Mustonen kommentoi:
10.9.2009 23.01
Esimerkki Merivoimien tiedotteesta:

Merivoimat raivasi Koön lahdesta 6 500 sodanajan laukausta
19.03.2004

Merivoimat on raivannut vuosina 2003 ja 2004 Koön lahdesta yhteensä 6 500 sodanajan 45 mm:n patruunalaukausta. Lahden ankkurointiin soveltuvalle alueelle ei jäänyt näkyvissä olevia laukauksia.

Raivaamisen suorittivat Suomenlahden Meripuolustusalueen sukeltajat ja pintaraivaajat.

Neuvostoliiton joukot upottivat Hangon vuokra-alueeseen kuuluneeseen Koön lahteen tuhansia ilmatorjuntatykin laukauksia poistuessaan alueelta vuonna 1941.

44luuserius kommentoi:
10.9.2009 23.11
Toimittajan palkkamurha = mediasodan strateginen askel

Presidenttiehdokkaan myrkytys = mediasodan ohjus

Mitättömän vakoojan myrkytys = mediasodan ammus

Oranssi vallankumous = kaasusota

Lopputulos: Pornolaki

http://www.hs.fi/kulttuuri/art…5248991468

V.Harinen kirjoitti...

45Alamainen kommentoi:
10.9.2009 23.35
#44
Hehheh, ihme pakkomielle teillä SAFKA:laisilla (joo tiedetään, et ole jäsen) ja heidän komppaajillaan tuosta pornosta. Leenakaan ei osaa kirjoittaa nykyään yhtään kolumnia, joka ei sivuaisi pornoa. Ehkä se on oire jostakin.
Samoin puheen kääntäminen aina johonkin muualle, kun puhutaan Venäjän nykyisestä tilanteesta. HS:n kirjoituksissa huomio käännetään aina USA:n suuntaan, täällä Viroon ja Ukrainaan.
Olisi ollut näkemisen arvoista nähdä SAFKA:laisten ilmeet, kun he lukivat tuota linkittämääsi HS:n kolumnia. Päässä on ollut varmasti oikosulku.
Miten Sofi, joka on SAFKA:n silmissä vihollinen numero 1 Suomessa, voi kirjoittaa moittivaan sävyyn Ukrainasta, josta on Putinin kaudella tehty Venäjällä Suuri Saatana ja USA:n kätyri.
No, sitä se molempien silmien käyttäminen teettää. Kannattaisi muuten joskus kokeilla, ihan vaan vaihtelun vuoksi.

46luuserius kommentoi:
10.9.2009 23.55
Oranssi vallankumous oli riemuvoitto. EU:n tulee nyt syventää suhteitaan Ukrainaan ja tukea sen nykyhallintoa;)

http://www.hs.fi/kulttuuri/art…5248991468

47Kalevan kaiku kommentoi:
11.9.2009 10.08
#39 Ja kun voittajavaltiot eivät tuominneet Neuvostoliiton tekemää sopimusta Euroopan jaosta 23.8.1939 ja sen perusteella tapahtunutta Neuvostoliiton hyökkäystä Suomeen, niin mitään rikosta ei siis mielestäsi tapahtunut.

Olet autuaasti unohtanut sen, että Hitler teki hirmutekojaan jo silloin, kun Neuvostoliitto ja Saksa olivat liittolaisia keskenään.

Eiväthän voittajavaltiot tuominneeet myöskään Hiroshiman ja Nagasakin pommituksia. Sinun logiikkasi mukaan siis kyseiset pommitukset olivat täysin oikein ja hyväksyttäviä, emmekä me tänään saa mielestäsi arvostella niitä.

Olen teidän stallareiden kanssa asioista vahvasti eri mieltä. Minä tuomitsen natsien teot, mutta minä kykenen tuomitsemaan samanlaiset teot, joita suoritettiin kommunismin nimissä!

V.Harinen kirjoitti...

48V.Harinen kommentoi:
11.9.2009 10.11
Hölttä #38; Ikävä kyllä Suomi lähti natsien kelkkaan eikä pelkän Saksan Wehrmachtin - natsit sitäkin käskyttivät. Suomea puolusti Suomen alueelta hyökäten jopa Hitlerin oman henkivartiokaartin eli SS:n sotilaat. SS-divisioona Nord liitettiin jopa suomalaiseen III armeijakuntaan. Mielenkiintoinen divisioona muutenkin, se rakennettiin mm. keskitysleirien vartijoista ja poliiseista, sotiminen sillä vain ei tahtonut onnistua.

Euroopan Neuvosto tai EU eivät tosiaankaan ole tuominneet Suomen sota-ajan hallintoa ja rinnastaneet sitä ”natseihin”, ne tuomiot jaettiin heti sodan jälkeen ennen noiden mainittujen instituutioiden perustamista. Tuomioiden perustana oli kansainvälisen sotarikostuomioistuimen pohjana ollut Lontoon sopimus. Kovastihan nuo sotasyyllisyystuomiot tuntuvat tiettyjä piirejä vaivaavan vielä tänäkin päivänä.

49N-E kommentoi:
11.9.2009 10.16
#48 - SS Nord oli ainoa saksalaisista koottu SS-divisioona, joka alistettiin Saksan liittolaisen johtoon. Mutta mehän kävimmekin erillissotaa

50N-E kommentoi:
11.9.2009 10.22
#47 Hyökkäys toiseen maahan on aina rikos. Jos talvisota olisikin jäänyt ainoaksi Suomen sodaksi niin minkäkin olisin Karjalaa takaisin vaatimassa. Nyt ei oikein kehtaa, koska Suomi yritti ihan samaa mitä Neuvostoliitto talvisodassa, eli vallata itselleen lisää aluetta hyökkäämällä. Katsos kun ei oikein ole pokkaa syyttää naapuria siitä mitä itsekin teki, eikä mitään saa anteeksi pelkästään sillä tekosyyllä, ettei onnistunut yrityksessään.

Kykenetkös sinä arvoisa ”Kalevan kaiku” tuomitsemaan Suomen yrityksen laajentaa elintilaansa sodan avulla? Vai tyssääkö tuo paheksuntasi nyt siihen, ettei kyseessä tässä ollutkaan totalitarinen ja mielellään vielä kommunistinen diktatuuri?

51Timo Anttila kommentoi:
11.9.2009 10.46
V.H:”Suomea puolusti Suomen alueelta hyökäten jopa Hitlerin oman henkivartiokaartin eli SS:n sotilaat. SS-divisioona Nord liitettiin jopa suomalaiseen III armeijakuntaan.”

Nyt ei pidä sekoittaaa divisioonia keskenään. SS-Nord ei ole SS-LAH, joka oli an sich Persläven (so. Hitlerin) henk.koht. henk.vart.kaarti.

52Timo Anttila kommentoi:
11.9.2009 10.51
Ja SS-Nordin (mot.) alkutaival oli kaikkea muutakuin menestyksellinen. Tavalliset Wehrmactin miehet ja suomalaiset sotilaat, joutuivat paikkaaman poikia aika paljon, kun heillä suru iski puseroon ja paniikki päähän.

”After a few days almost unsuccessful combat in forests many SS-soldiers lost their nerves and lots of men escaped from the front. Only very hard Prussian discipline prevented the whole units to leave their defensive lines.
Critical situation was was solved replacing most incompetent leaders but relationships between personnel of ”ordinary” Wehrmacht and ”elite” SS became very bad.”

V.Harinen kirjoitti...

53N-E kommentoi:
11.9.2009 11.02
#51 - Olet aivan oikeassa, SS perustettiin Adolf Hitlerin henkivartiokaartiksi, mutta se laajeni myöhemmin mm. Waffen-SS:si, joka oli SS-joukkojen aseistettu siipi. Eli Hitlerin henkivartiokaarti oli tämän Suomessa sotineen sotilasyksikönkin edeltäjä.

#52 - SS Nordin huono menestys johtui siitä mistä aineksista se oli muodostettu, sotilaskoulutus oli ”pojilla” jäänyt vähän heikommaksi. Miksiköhän muuten Suomeen päätettiin yleensäkin sijoittaa keskitysleirivartijoista ja poliiseista koottu SS-yksikkö? Olikohan Saksalla suunnitelmissa heille muutakin käyttöä kuin sotiminen?

54Timo Anttila kommentoi:
11.9.2009 11.30
N-E:”Olikohan Saksalla suunnitelmissa heille muutakin käyttöä kuin sotiminen?”

Oli. Olihan niitä saksalaisillakin työleirejä jne. Lapissa. Mm. Kairossa vuonna 1992 kuollut, etsitty natsilääkäri Aribert Heim toimi, jos ei sinällään Lapissa, niin Oulussa sotilaslääkärin tehtävissä, ennenkuin siirtyi mengelöimään Mauthausen-Gusenin keskitysleirille.

Lapissa kävi myös ROA:n tai Vlassovin upseereita, joiden läsnäolo ei ainakaan suomalaisia miellyttänyt.

55klerk kommentoi:
11.9.2009 12.17
Ihme jankkausta taas. Suomi liittoutui Saksan kanssa, koska parvessa on helpompi lentää. Suomi ei ihastellut natseja vaan yritti selvityä, kun veli venäläinen punnersi niskassa. Suomalaiset vaan yrittivät pysyä suomalaisina ja onnistuivat. Siksi meillä ei 30% väestöstä puhu venatta, kuten veljeskansamme valtiossa virossa.

56roskapostirobotti kommentoi:
11.9.2009 12.41
#55 …ja Karjala takaisin niin 5-10% väestöstä puhuu venäjää…

V.Harinen kirjoitti...

57neetu kommentoi:
11.9.2009 13.16
”Kannattaako kaasuputkesta tehdä ensin turvallisuusuhkaa Suomelle ja alkaa sitten Suomen turvallisuudella käymään kauppaa Karjalasta? Kyllä tuollainen hosuminen vähän söi taas uskottavuutta. ”

Eikä ihan vähänkään. Mistä lähtien tällaisilla tee-se-itse liikemiehillä on ollut oikeus neuvotella vieraan valtion kanssa Suomen valtion rajojen siirtämisestä?

58V.Harinen kommentoi:
12.9.2009 13.40
neetu #57: Eipä nämä Karjalan palauttelijat ole tähänkään asti kyselleet valtuutusta keneltäkään vaikka kaikenlaisia tahoja väittävät edustavansa. Saksikin kehuu toimivansa Suomen evakoiden edustajana tuolla ”Euroopan evakoiden” liitossa. Kukahan evakko hänet siihen nimitti ja millä mandaatilla?

59Tynkä-Arjalan Tintti kommentoi:
15.9.2009 14.35
Silvennoinen, Saksi ja kump. ovat jo saaneet mitä lähtivät hakemaan, eli julkisuutta. Ei heillä alunperinkään ole ollut olemassa todellista intressiä merenpohjan hyödyntämiselle. Kaivosvaltaus tehtiin vain ja ainoastaan estämään kaasuputkea ja kaikki tämä näkyy Silvennoisen toiminnassa ja lausunnoissa joilla hän itse antaa näin valtioneuvostolle selvät perusteet hylätä valtaushakemuksen, koska sitä ei ole tehty kaivostoiminnan harjoittamismielessä. Silvennoinen itse valmistautuu jo valituskierteeseen, jonka uhoaa jo valmiiksi kestävän vuosia. Saapa nähdä, voihan se olla niinkin, että tällainen päivänselvä haitanteko ja kiristysyritys käsitelläänkin hieman nopeammin.

60V.Harinen kommentoi:
16.9.2009 17.43
Nord Stream sopimukseen kalastajien kanssa
Zug, syyskuu 15, 2009.

Nord Stream sekä suomalaiset, tanskalaiset ja saksalaiset kalastusalan järjestöt ovat sopineet Itämeren kaasuputkilinjan rakentamisen ja käytön aikana tapahtuvien kalastushaittojen kompensaatioista. Sopimukset pohjautuvat kalastajien ja kalastusviranomaisten kanssa käytyihin neuvotteluihin. Suomessa sopimus tehtiin kotimaista lainsäädäntöä noudattaen Suomen Ammattikalastajaliiton (SAKL) ja sen jäsenten kanssa, joihin hanke saattaa vaikuttaa.

>> Lisää: http://www.nord-stream.com/fi/…5d65514b4c

V.Harinen kirjoitti...

61Tynkä-Arjalan Tintti kommentoi:
17.9.2009 13.59
Täältä tulee intohimojen putki

Vuosi sitten, 26. elokuuta, liikkeenharjoittaja Erkki Sederqvist jättää työ- ja elinkeinoministeriöön malminetsintälupahakemuksen.

Agentuuri- ja tukkuliike Zimadan omistava liikemies tavoittelee kaivosvaltausta alueella, joka sijaitsee kymmenen kilometriä Helsingistä etelään. Valtausalue on 50 metriä leveä ja 17 kilometriä pitkä kaistale Suomenlahden pohjassa.

Malminetsintäalue sijaitsee poikittain venäläis-saksalaisen Nord Stream AG:n kaavailemaan kaasuputkilinjaan nähden.

Tässä meillä on suomalainen, joka pistää venäläisille kampoihin.

Malminetsijän asiamies on Kari Silvennoinen. Hän on aikaisemmin ajanut Venäjällä kannetta ennen sotia suomalaisomistuksessa olleiden kiinteistöjen palauttamiseksi vanhoille omistajille.

Ilmeisesti Sederqvist ja Silvennoinen eivät ole kaivosta tosissaan havitelleetkaan. Pikemmin on kyse julkisuuden tavoittelusta. Onkin paljastunut, että jos Venäjä suostuu neuvotteluihin Karjalan palauttamisesta, Sederqvist vetää hakemuksensa pois.

Tietenkään Venäjää ei voi pompottaa tuolla lailla eivätkä venäläiset tykkää kapuloista rattaissaan.

Silvennoisen Yleisradiolle antaman lausunnon mukaan venäläiset ovat tarjonneet huomattavan rahasumman, jos miehet luopuvat putken reitille osuvasta kaivoslupahakemuksestaan. Saa nähdä, käyttävätkö liikemiehet hyväkseen selvän tienaamismahdollisuuden.

Työ- ja elinkeinoministeriökään ei kannusta malminetsijöitä. Ministeri Mauri Pekkarinen sanoi viikko sitten, että ministeriö aikoo estää valtaajan keinottelun kolmannen osapuolen kustannuksella. ”Valtaajan oikeuksia loukkaamatta”, Pekkarinen lisäsi.

Kaivoslain mukaan hakemuksessa tulee olla ”perusteltu näkemys” siitä, että malmia voi löytyä. Ministeriö saattaa katsoa, ettei perusteita ole….

Loput tekstistä >> http://www.talouselama.fi/uuti…328518.ece