sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Karjala juhlii fasistien miehityksen loppua

20.9.2009 14.24 V. Harinen, Uusi Suomi

Syyskuun 30. päivä on Venäjän Karjalassa ”fasistisista miehittäjistä vapautumisen päivä”. Sitä vietetään nyt ensimmäistä kertaa ja tästä eteenpäin Karjalan parlamentin päätöksellä joka syksy. Päivä ei ole yleinen vapaapäivä, sotilaallisia juhlallisuuksia järjestetään upseeritalolla ja sankarimuistomerkeillä Petroskoissa.

Miltä juhlan nimi kuulostaa?

Tietääkseni suomalaiset eivät fasisteja olleet Itä-Karjalaa miehittäessään 1941-44, vaikka otteet olivatkin aika ajoin samanlaiset. Petroskoin historian laitoksen dekaani Sergei Verigin myöntää, että nimi saattaa herättää pahaa mieltä Suomessa. Kyse on hänen mielestään suuren isänmaallisen sodan muiston vaalimisesta ja juhlapäivän nimi olisi saanut olla mieluummin vaikkapa ”Karjalan suomalais-saksalaiselta miehitykseltä vapautumisen päivä.”

Suomesta katsoen ei aina täysin ymmärretä miten jatkosodan aikainen miehitys muistetaan Venäjän Karjalassa. Omasta mielestämme olimme antamassa jopa ”humanitääristä” apua siellä, tällaisiinkin väitteisiin olen törmännyt. Joensuun yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksen dosentti Antti Laineen mukaan jatkosodan alussa alueelta lähti suomalaista hyökkääjää pakoon noin puoli miljoonaa ihmistä ja jokainen perhe menetti yhden tai useamman perheenjäsenen sodan aikana. Tuhansia naisia, lapsia ja vanhuksia kuoli suomalaisten keskitysleireillä, joita miehitettyyn Itä-Karjalaan Mannerheimin käskystä perustettiin. Suomalaisten sotavankileireillä kuoli noin 18000 ihmistä. Siviilivangit rinnastettiin sotavankeihin.

Jotenkin se tuo suomalaisten muistaminen ”fasisteina” kaikesta huolimattaa särähtää silmään kun siitä lukee ja korvaan kun siitä kuulee Venäjän karjalaisilta. Olisiko tässä vaikkapa lähialueyhteistyön puitteissa tarvetta tehdä pientä lähetystyötä siitä, miten suomalaiset asian ymmärtävät.

Vai olivatko isämme ja isoisämme fasisteja kun Karjalaa miehittivät?

13 kommenttia:

V.Harinen kirjoitti...

dollartrust kommentoi:
20.9.2009 14.48
Suomalaiset fasisteja- venäläiset ryssän kommaripunikkeja ,so what?

2helanes kommentoi:
20.9.2009 14.54
Eihän siellä muuten enää monen monta olekaan, jotka tuon ajan muistaisivat. Enimmät on karkotettu muualle ent. Neuvostoliittoon ja tilalle on tuotettu asukkaita muualta.

Ja muistelemmehan mekin Suomen Ruotsin ikeestä pääsemisen vuosipäivää. Emme kuitenkaan vuosittain.

3evgenia kommentoi:
20.9.2009 15.16
Revisionistiset sotatulkinnat ja revanssimielialat Suomessa johtavat kirjoituksessa mainittuun reaktioon Venäjän Karjalassa.

V.Harinen kirjoitti...

4toisinajattelija2008 kommentoi:
20.9.2009 15.19
Karjalan alkuperäisasukkaat ovat itäkarjalaisia, Suomen sukulaiskansaa. Heistä Vienan Karjalan asukkaat suorastaan lauloivat Suomen kansalliseepouksen, Kalevalan.

Itä-Karjala oli siis itäsuomalainen, kulttuuriltaan ja kieleltään. Vain sattuma aiheutti sen, että rajankäynti vedettiin sinne minne vedettiin.

Itäkarjalaiset voisivat olla Suomen kansalaisia, omalla kotiseudullaan, jos historia olisi mennyt toisin.

Nyt he ovat vähemmistöä, edustaen eri kieliryhmää, kulttuuria ja perinnettä kuin heitä aina alistanut slaavilainen valtaväestö.

He ovat Venäjän aborginaaleja, Venäjän neekereitä, Venäjän intiaaneja, Venäjän saamelaisia, Venäjän kelttejä… ihan mihin tahansa verrattavissa.

Suomalaiset näkivät tämän selkeästi 1905 alkaen, jolloin itäkarjalaisia alettiin tukea järjestäytyneesti. Jo 1800-luvulla tapahtuneet runonkeräysmatkat ja etnispohjaiset tutkimusmatkat totesivat, että kyse on suomensukuisista kansoista, joilla on täydellinen oikeus elää ja kukoistaa, ja joita pitää tukea, jos heitä jokin vahvempi ja väkivaltaisempi roistojoukko pyrkii tuhoamaan.

Olemmeko samaa mieltä tähän saakka?

Suomalaisten toimet kestävät sataprosenttisesti kaiken kriittisenkin tarkastelun.

Itäkarjalaiset menettivät neuvostoaikana enemmistöasemansa. Heistä tuli Karjalan intiaaneja. Heitä oli 60% oman alueensa asukkaista 1920, ja nyt heitä on alle 10 prosenttia.

Heitä surmasivat bolshevikit, venäläiset, neuvostokoneisto…

Itäkarjalaiset olivat vainottuja, kiusattuja, syrjittyjä, eri aikana, eri syistä.

Venäläisten naurettava kohkaaminen on vain tämän saman rikoksen jatke. He nostavat itsensä alistamiensa vähemmistöjen yläpuolelle, ja marisevat, jos heiltä otetaan tikkunekku (ylirotu-status) pois suusta.

Venäläiset itse edustavat fasismia: ylirotu-ajattelua, elintilan laajennusoppia vieraiden rotujen (myös itäkarjalaisten) alueelle, väkivallan oikeutusta aluelaajennusten edistämiseksi (myös itsenäinen suvereeni Suomi on tässä uhrina).

Venäläisten loputon ahneus, itsekeskeisyys, muiden syyttely, typerien argumenttien suoltaminen, ainoastaan herättävät loputonta suuttumusta ja vihaa muun ihmiskunnan keskuudessa.

Häpeäisivät, jos ymmärtävät. Täydellisessä itsekeskeisyydessään tuskin koskaan ymmärtävät mitään. Muuten, tämä evgenia, joka kirjoittelee naurettavia sepustuksiaan US:een, on ääriesimerkki tästä yksisilmäisestä itsekeskeisestä valheellisuudesta.

Kuka malttaisi sanoa hänelle tämän?

V.Harinen kirjoitti...

5toisinajattelija2008 kommentoi:
20.9.2009 15.31
”Revisionistiset sotatulkinnat ja revanssimielialat Suomessa johtavat kirjoituksessa mainittuun reaktioon Venäjän Karjalassa.”

Evgenia, sä olet valehtelija ja yksisilmäinen propagandisti, joka et tiedä tai ymmärrä mitään oman roistovaltio-isänmaasi rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Nyt suollat täysin mieltä vailla roskaa, joka edustaa punafasistisen roistovaltion pahinta valheellisuutta.

Suomi ja suomalaiset ovat AINA tienneet, mikä on totuus tapahtumista. Venäjä pyri alistamaan Suomen 1900-luvun alussa. Suomi vapautui tästä 1917-20 aikana, jolloin sovittiin rajat sopimuksin.

Stalin, joka syyllistyi loputtomiin rikoksiin ihmisyyttä, venäläisiä (ja juutalaisia, suomalaisia, baltteja, puolalaisia jne jne jne) vastaan, itse aloitti Hitlerin liehittelyn huhtikuussa 1939.

Stalin ITSE ihaili Hitleriä, ja Stalin ITSE halusi sopimuksia Hitlerin kanssa. Saksalaiset sanoivat, että kapitalistinen länsi on sekä Saksan että Neuvostoliiton pahin vihollinen. Tämä tapahtui elokuussa 1939.

Stalin HYÖKKÄSI SUomeen 30.11.1939. Miksi haluat unohtaa sen?

Tuolloin Stalin ja Hitler olivat sopimussuhteessa, eräänlaisessa liitossa. Nämä kaksi diktatuuria myös juhlivat YHDESSÄ miehitettyään Puolan, Saksa länsiosan, Neuvostoliitto itäosan.

Miksi unohdat nämä TOSIASIAT?

Vuonna 1940 ja 1941 neuvostoliitto JO MIEHITTI Suomen alueita. Se rikkoi ja tuhosi suomalaisille pyhiä paikkoja. Me suomalaiset rakastimme kirkkojamme ja hautausmaitamme, koska meidän esi-isät oli haudattu sinne. Ja Neuvostoliitto häpäisi nämä ja ripusti omien teurastajiensa (lahtareiden) kuvia suomalaisiin kirkkoihin Karjalassamme. Neuvostoliiton roistot repivät hautakivet ja rakensivat niistä omia bunkkereitaan.

Kun Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon, samaan aikaan NL oli asettautunut ITSE hyökkäysasemiin. Jos Saksa ei olisi hyökännyt, Stalin olisi JÄLLEEN KERRAN aloittanut yhden hyökkäyssodan.

Suomi EI HYÖKÄNNYT sinä päivänä kun Saksa hyökkäsi. Suomi EI OLE Saksa eikä Saksa ole Suomi, ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan.

Mutta NEUVOSTOLIITTO HYÖKKÄSI SUOMEEN. NÄmä roistot lähettivät 500 lentokonetta pommittamaan Suomen kaupunkeja ja kyliä. Turussa paloi sata puutaloa ja Turun linna menetti torninsa. Siviilikohteita, terrorismia, sodanaloitus.

Sen JÄLKEEN Suomi liittyi sotaan, ja kesti vielä viikon, ennen kuin suomalaiset sotilaat ylittivät rajan. (Suomalaiset sotilaat olivat parempia kuin punainen rosvojoukko, siksi suomalaiset etenivät itään. Eihän NL:n rosvoarmeijaa kiinnostanut puolustuksen opettelu, heidät oli opetettu hyökkäämään, valloittamaan, laajentamaan slaavilaisen ylirodun elintilaa, ”kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen”).

Eli, evgenia, älä tule puhumaan PASKAAA suomalaisille, jotka kyllä tietävät millainen roistovaltio Venäjä on aina ollut.

Hillitse sormesi ja pyydä anteeksi suomalaisilta, virolaisilta, latvialaisilta, liettualaisilta, puolalaisilta, ukrainalaisilta, georgialaisilta, korealaisilta… (pitkä lista, en jaksa kirjoittaa), maasi rikoksista ihmisyyttä vastaan.

V.Harinen kirjoitti...

6roskapostirobotti kommentoi:
20.9.2009 15.43
”toisinajattelija2008″, ei sinun ”toisin” ajattelusi ole vuosimallia 2008 vaan suoraan 30-luvulta. Juuri tuon saman potemasi ryssänvihan ja ”suomensukuisten heimojen” yhdistämispyrkimysten takia tuhannet siviilit kuolivat Itä-Karjalan keskitysleireille nälkään ja siitä johtuneisiin sairauksiin. Juuri tuollaisen yltiönationalistisen kiihkon takia Suomi menetti Karjalan, hyvä ettei mennyt itsenäisyyskin.

Sinun on ihan turha syyttää venäläisiä fasismista, jos siihen kuuluu omien sanojesi mukaisesti ”ylirotu-ajattelua, elintilan laajennusoppia vieraiden rotujen alueelle, väkivallan oikeutusta aluelaajennusten edistämiseksi.” Ihan tuohon samaan syyllistyi Suomikin 1941-44.

Onko venäläinen ja suomalainen muuten mielestäsi ihan omat ”rotunsa” kun sellaisista paasaat? Eiköhän me olla ihmisiä kaikki.

7mirrikisuliini kommentoi:
20.9.2009 15.55
Matkakirjailija2008 voi pyytää anteeksi huonoa käytöstään Evgenialta ja matkustaa vaikka tropiikkiin jäähtymään naurettavine väännöksineen historiasta.

8totuus kommentoi:
20.9.2009 16.02
Kannattaa pysyä asiassa; näyttää olevan aika kivi kengässä aika monella.

Totuus on se, että vuonna 1941 syksyllä Suomi oli hyökkääjä; suomalaiset joukot etenivät entisille rajoille ja Aunuksessa ja Vienan Karjalassa kauas yli entisten rajojen, Ääniselle, Petroskoihin, Syvärille ja senkin yli.

Tälle miehitetylle alueelle suomalaiset perustivat leirejä, kutsuttakoon vaikka keskitysleireiksi, joihin koottiin vallatun alueen venäläinen väestö.Näillä leireillä menehtyi nälkään tuhansia ja tuhansia siviilejä, naisia ja lapsia.

Suomen alueelta syksyllä 1941 hyökkäsivät sekä suomalaiset että saksalaiset joukot. Suomessa lienee ollut noin 100 000 saksalaista sotilasta syksyllä 1941. On aika vaikea näillä tiedoilla väittää, että me kävimme jotain erillistä sotaa. Taistelimme saksalaisten kanssa rinta rinnan. Hyvin ymmärtää, että me hyökkääjänä olimme uhreille täsmälleen samaa porukkaa, puhuimme sitten saksaa tai suomea - samoja fasisteja olimme.

Me kovasti kritisoimme venäläisiä, että he vääristävät historiaa. Voimme samoin itse katsoa peiliin ja kysyä rehellisesti, olimmeko osa Saksan sotakoneistoa, johdettiinko joukkojamme Wehrmachtin päämajasta, miksi perustimme keskitysleirejä, olimmeko faisisteja?

9roskapostirobotti kommentoi:
20.9.2009 16.27
totuus #8 ”Tälle miehitetylle alueelle suomalaiset perustivat leirejä, kutsuttakoon vaikka keskitysleireiksi”

Kyllä se sana keskitysleiri mainittiin ihan siinä Mannerheimin käskyssä, jossa miehitysalueen siviiliväestön käsittelystä määrättiin. Sana on siis ihan oikea. Myöhemmin niitä alettiin häveliäisyyssyistä kutsua siirtoleireiksi.

V.Harinen kirjoitti...

10yrjö rantanen kommentoi:
20.9.2009 16.38
Voi hyvä luoja,mitä potaskaa V.Harinen kirjoittaa.Vaimoni asui lähellä leiriä,
hänen isänsä ystävä oli erään leirin (Aunus) johtaja,joten tiedot ovat varsin
läheltä.On täysin tarpeetonta aloittaa keskustelua ihmisen kanssa,jonka perustiedot ovat täysin metsässä.(Vrt. eräs dosentti Helsingin Yliopistosta)?

11Hannu Rainesto kommentoi:
20.9.2009 17.25
Niele poika, älä kakistele, totuus on karvas, mutta vapauttaa. Suomen natsimenneisyyttä emme pakoon pääse, sillä olimme rotuhygienia opissa maailman johtavia maita jo 1900-luvun alussa. Asiasta on kiistattomat näytöt, joten niele poika, niele niin pirusti äläkä kakistele.

12V.Harinen kommentoi:
20.9.2009 17.28
yrjö rantanen #10 - Ovatko nämäkin tiedot ”täysin metsässä”?

http://www.hs.fi/kotimaa/artik…5239120559

http://fi.wikipedia.org/wiki/I…itysleirit

http://www.narc.fi/Arkistolait…ja_web.pdf

http://kronos.narc.fi/karjala/karjala.html

http://kronos.narc.fi/jatkosota/jatkosota.html

13Tuomas Hako kommentoi:
20.9.2009 17.41
Venäläiset muistavat siten, kuten FSB käskee. Koko ajan enemmän näin.

14Tuomas Hako kommentoi:
20.9.2009 17.43
Metsässä ovat, sillä vallitseva näkemys on muodikkaasti itseruoskiva ja voittajia nuoleskeleva sekä perinteisesti kommunistinen. Esim. Gunnar Rosenin kirjasta Suomalaisia Itä-Krjalassa selviää, että suomalaiset tekivät kaiken voitavansa ja lopultakin uuren humanistisen työn huolehtiessaan heitteille jätetystä ja nälkää näkevästä väestöstä kaiken puutten

V.Harinen kirjoitti...

15V.Harinen kommentoi:
20.9.2009 17.55
Hako #14; ”Metsässä ovat, sillä vallitseva näkemys on muodikkaasti itseruoskiva ja voittajia nuoleskeleva sekä perinteisesti kommunistinen.”

Eli arkistolaitoksenkin luettelot suomalaisten leireillä kuolleista ihmisistä ovat vain pelkkää kommunismia? Olet taas hieman Hakoteillä…

16vieras kommentoi:
20.9.2009 18.09
Venäläiset ovat myös fasisteja, edelleen. Kietoivat sen ainostaan punaiseen väriin.

17MARKUS RURIK RÄSÄNEN kommentoi:
20.9.2009 18.37
ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

VALLANKUMOUS ON VAIVANSA ARVOINEN

”Vai olivatko isämme ja isoisämme fasisteja kun Karjalaa miehittivät?”

Jotkut olivat ja jotkut joutuivat kuolemanrangaistuksen pelosta tottelemaan.
Käskyjen antajat joka tapauksessa olivat sitä.

Ei voi muulla tavoin ajatella ihmisistä, jotka antoivat joukoille käskyn sulkea Leningradin siviilit saksalaisten kanssa saartorenkaaseen 900 päiväksi, jolloin 1,5 miljoonaa siviiliä menetti henkensä nälkään, sairauksiin ja tykkkituleen.

18MARKUS RURIK RÄSÄNEN kommentoi:
20.9.2009 18.39
ELÄMME JO VALLANKUMOUKSELLISESSA TILANTEESSA

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

KASAARI-PANKKIIRIT LOPETTAVAT KAPITALISMINSA, SE EI TOIMI

Jos edellä käytetty sana fasisti koetaan jotenkin vääräksi, niin käytetään sitten sanaa hirviö.

19riku kommentoi:
20.9.2009 19.03
Keskitysleirit ovat sota-aikana ihan normaalia toimintaa, ei sotatilassa ole varaa ottaa turhia riskejä. Kaikilla mailla oli vastaavia leirejä. USA laittoi leireille jopa täysin syyttömiä omia kansalaisiaan, japanilaistaustaisia lähinnä. Kuolemanleirit ovatkin sitten ihan eri juttu, Venäjällä oli niitäkin.

V.Harinen kirjoitti...

20Tuomas Hako kommentoi:
20.9.2009 19.25
Suomalaiset tekivät kaikkensa pelastaakseen huonossa kunnossa käsiinsä joutuneet ihmiset. Se, että he alkoivat kuolla heti, paljastaa syyn olleen suurelta osin muissa kuin Suomen huonoissa oloissa.

21kaartilainen kommentoi:
20.9.2009 20.20
#4. Miten selität sen sotilaallisen tosi asian että puna-armeijan parhaimmat osastot pohjoisessa olivat kootut karjalaisista ja Suomen heimoisista.Tuskin pakoitettuna olisivat taistelleet niin hyvin, eli siis puolustivat kotejaan

22toisinajattelija2008 kommentoi:
20.9.2009 20.20
Valhe: ”toisinajattelija2008″, ei sinun ”toisin” ajattelusi ole vuosimallia 2008 vaan suoraan 30-luvulta.

Faktaa: Aika vaikeata olla 30-luvulta ajattelu, jos keskustelun kohteena ovat tapahtumat 1939 - 44.

Valhe: Juuri tuon saman potemasi ryssänvihan ja ”suomensukuisten heimojen” yhdistämispyrkimysten takia tuhannet siviilit kuolivat Itä-Karjalan keskitysleireille nälkään ja siitä johtuneisiin sairauksiin.

Faktaa: Eihän. Satoja vuosia ennen kuin suomalaiset alkoivat avustaa kärsineitä itäkarjalaisia, Venäjä, Iivana Julmasta alkaen, olivat yhdistäneet Venäjän imperiumiin satojen erillisten ihmisryhmien, heimojen ja kansakuntien alueita. Ja USEITA vuosia ennen kuin Suomi joutui talvisotaan ja jatkosotaan, Lenin ja Stalin olivat heittäneet tuhansia siviilejä vankileireille, jossa he kuolivat nälkään, sairauksiin, kidutukseen ja niskalaukauksiin. Stalinin vainot aloitettiin 1937, Ukrainan nälkään näännyttäminen 1930, Euroopan ensimmäinen keskitysleiri 1923. Venäjä on AINA ollut imperialistinen roistovaltio, Suomi korkeintaan halusi lähisukulaiset mukaan kansallisvaltioon.

Valhe: ”Juuri tuollaisen yltiönationalistisen kiihkon takia Suomi menetti Karjalan, hyvä ettei mennyt itsenäisyyskin.”

Faktaa: Stalin kirjoitti Leninille vielä tämän eläessä (1920-luvun alussa) tulevasta Neuvosto-Suomesta. Suomessa spekuloitiin Venäjän tulevalla hyökkäyksellä jo 1920-luvulla. KAikki tiesivät, että Venäjä havittelee Suomea, maailmanherruutta, ”kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen”. Suomi menetti Karjalan Molotov-Ribbentrop-sopimuksen takia, Hitlerin ja Stalinin keskinäisten sopimusten takia, ja erityisesti Enson sellutehtaiden ja Vuoksen sähkön (energian) takia.

Valhetta: Sinun on ihan turha syyttää venäläisiä fasismista, jos siihen kuuluu omien sanojesi mukaisesti ”ylirotu-ajattelua, elintilan laajennusoppia vieraiden rotujen alueelle, väkivallan oikeutusta aluelaajennusten edistämiseksi.” Ihan tuohon samaan syyllistyi Suomikin 1941-44.

Faktaa: Suomi ei koskaan laajentanut elintilaa mihinkään. 6.12.1941 Ryti palautti lailliset rajamme, mutta ei Itä-Karjalaa. Itäkarjalaiset ovat täsmälleen samaa ”rotua” kuin me muut suomalaiset, suomalais-ugrilaista porukkaa, sama alkukieli, josta murteet ovat eriytyneet. Venäjä NIMENOMAAN pitää itseään oikeutettuna laajentamaan alueitaan, katso Molotov-Ribbentrop, katso Pietari I, katso Iivana Julma, katso Putin ja Georgian sota…

Valhetta: Onko venäläinen ja suomalainen muuten mielestäsi ihan omat ”rotunsa” kun sellaisista paasaat? Eiköhän me olla ihmisiä kaikki.

Faktaa: Kyllä, mutta Suomi tai suomalaiset ei koskaan, ei milloinkaan, ole halunnut valloittaa vieraan ihmisryhmän alueita, liittäen niitä omiinsa. Monet suomalaiset jopa haluaisivat luopua Ahvenanmaasta. Mutta venäläiset vetävät, ainakin toistaiseksi, federaatiota, jossa on parikymmentä tasavaltaa, joista kullakin on vähemmistökielensä, ja heidän yläpuolellaan on venäläiset, joiden rotuominaisuuksia on Putinkin kehuskellut, kauniista naisistaan puhuessaan.

V.Harinen kirjoitti...

23toisinajattelija2008 kommentoi:
20.9.2009 20.46
Tässä listassa on kansakuntia, heimoja tai ihmisryhmiä, joiden ikiaikaisille asuinalueille Venäjän imperiumi on laajentunut, hankkiessaan ”venäläiselle rodulle” ”elintilaa”.

Aleuts (Алеуты): Kamchatka Krai
Alyutors (Алюторцы): Kamchatka Krai
Chukchis (чукчи): Chukotka Autonomous Okrug
Chuvans (чуванцы): Chukotka Autonomous Okrug, Magadan Oblast
Dolgans (долганы): Krasnoyarsk Krai, Sakha Republic
Enets (энцы): Krasnoyarsk Krai
Eskimo (Yuit, Inuit) (эскимосы): Chukotka Autonomous Okrug
Itelmens (ительмены): Kamchatka Krai, Magadan Oblast
Kamchadals (камчадалы): Kamchatka Krai
Kereks (кереки): Chukotka Autonomous Okrug
Komi peoples : north of the Komi Republic
Koryaks (коряки): Kamchatka Krai
Nenets (Samoyeds) (ненцы): Yamalo-Nenets Autonomous Okrug, Krasnoyarsk Krai, Khanty-Mansi Autonomous Okrug, Arkhangelsk Oblast, Komi Republic
Nganasans (Tavgi) (нганасаны): Krasnoyarsk Krai
Sami (саамы, саамы): Murmansk Oblast
Veps (вепсы): Republic of Karelia, Leningrad Oblast
Yukaghirs (юкагиры): Sakha Republic
Chulyms (чулымцы): Krasnoyarsk Krai
Evenks (эвенки): Sakha Republic
Evens (эвены): Sakha Republic
Kets (кеты): Krasnoyarsk Krai
Khants (Ostyaks, obsolete) (ханты)
Mansi (Voguls, obsolete) (манси): Khanty-Mansi Autonomous Okrug, Tyumen Oblast, Sverdlovsk Oblast, Komi Republic
Selkups (селькупы): Yamalo-Nenets Autonomous Okrug
Teleuts (телеуты): Kemerovo Oblast
Nanais (нанайцы): Khabarovsk Krai
Negidals (негидальцы): Khabarovsk Krai
Nivkhs (нивхи): Khabarovsk Krai, Sakhalin Oblast
Orochs (Evenk tribe by the Oro river) (орочи): Khabarovsk Krai
Oroks (Oroquen, Ulta) (ороки, ульта): Sakhalin Oblast
Tazs (тазы): Primorsky Krai
Udege (удэгейцы): Primorsky Krai, Khabarovsk Krai
Ulchs (ульчи): Khabarovsk Krai
Kumandins (кумандинцы): Altai Krai, Altai Republic, Kemerovo Oblast
Chelkans (челканцы): Altai Republic
Shorians (шорцы): Kemerovo Oblast, Republic of Khakassia, Altai Republic
Soyots (сойоты): Buryat Republic
Telengits (теленгиты): Altai Republic
Tofalars (тофалары): Irkutsk Oblast
Tubalars (тубалары): Altai Republic
Tuvans-Todzhins (Tuvintses-Todjintses, тувинцы-тоджинцы): Tuva Republic
Laks
Tabasarans
Rutuls
Aguls
Tsakhurs
Kumyks
Nogais
Akhwakh
Hinukh
Hunzib
Khunzal
Abazins (абазины): Karachay-Cherkessia
Besermyan (бесермяне): Udmurt Republic
Chuvans (чуванцы): Chukotka Autonomous Okrug and Magadan Oblast
Izhorians (ижорцы): Leningrad Oblast
Karelians (карелы): titular nation of the Republic of Karelia
Nagaybaks (нагайбаки): Chelyabinsk Oblast and Republic of Bashkortostan
Saami (саамы): Murmansk Oblast
Shapsugs (шапсуги): Krasnodar Krai
Qaratay (каратаи): Republic of Tatarstan

V.Harinen kirjoitti...

24Krista Emilia Katainen kommentoi:
20.9.2009 21.09
Mitäs, jos me suomalaiset keskittyisimme miettimään sitä, mitä maata viljelevät suomalaiset ovat tehneet paimentolaissuomalaisille. Olemmeko veljemme vartijoita?

25kaartilainen kommentoi:
20.9.2009 21.32
#23. olenkin aina savolaisena ihmetellyt miksi Suomalaisiksi itseään kutsuvia ihmisiä änkeää meille päin,ihan kuin kotiinsa tulisivat.

26toisinajattelija2008 kommentoi:
20.9.2009 21.35
Venäjä ja Saksa molemmat ”fasisteja”:

Oheinen sitaatti osoittaa, että saksalaiset näkivät neuvostoliittolaiset ideologisesti samana, ne olivat samalla puolella. Vastapuolella olivat länsimaiset demokratiat:

The Reich Government and the Soviet Government must, judging from all experience, count it as certain that the capitalistic Western democracies are the unforgiving enemies of both National Socialist Germany and of the U.S.S.R **)
Valtakunnan hallituksen ja neuvostohallitusten täytyy, kaikesta kokemuksesta päätellen, pitää varmana, että kapitalistiset läntiset demokratiat ovat anteeksiantamattomia vihollisia sekä kansallissosialistiselle Saksalle että Neuvostoliitolle.
**) http://avalon.law.yale.edu/20th_century/ns034.asp

Toinen sitaatti todistaa, että myös Neuvostoliitto haki ”elintilaa” (englanniksi se on aina ”living space”), Molotov-Ribbentrop-sopimuksen avulla.

”The living spaces of Germany and the U.S.S.R. touch each other, but in their natural requirements they do not conflict. ”

Saksan ja Neuvostoliiton elintila-alueet kylläkin koskettavat toisiaan mutta niiden luonnollisten vaatimusten kautta eivät aiheuta konfliktia.

http://avalon.law.yale.edu/20th_century/ns034.asp

Yalen yliopiston Avalon-projekti on todellinen TOTUUDEN runsaudensarvi. Se paljastaa, miten Stalin halusi lähestyä natseja. Lukekaa itse, sieltä itsekin olen tietoni saanut.

V.Harinen kirjoitti...

27roskapostirobotti kommentoi:
20.9.2009 23.15
Hako #20 ”Suomalaiset tekivät kaikkensa pelastaakseen huonossa kunnossa käsiinsä joutuneet ihmiset. Se, että he alkoivat kuolla heti, paljastaa syyn olleen suurelta osin muissa kuin Suomen huonoissa oloissa. ”

Aika paksua tuubaa puhallat.

Hetihän ihmiset eivät suomalaisten käsissä alkaneet nälkään ja heikkouteen kuolla vaan parista kolmesta kuukaudesta puoleen vuoteen siitä kun olivat vangiksi jääneet. Tämän näet itsekin jos viitsit kuolleiden luetteloita selata.

Jos itäkarjalainen joutui suomalaisten vangiksi syksyllä -41 ja kuoli nälästä johtuvaan heikkouteen lopputalvesta -42 niin helppo siihen on syyllinen löytää ja se ei ole Stalin tällä kertaa. Suomalaisethan veivät itäkarjalaisilta lehmät ja lampaat, sulkivat leireihin ja ruokkivat annoksilla jotka eivät kelvanneet edes eläimille. Ja kehtaat väittää, että suomalaiset tekivät kaikkensa? Varmaan joo, jos tarkoitus olikin tappaa nälkään.

Hako, tuo uusnatseileva hapatuksesi on ällöttävää.

28roskapostirobotti kommentoi:
20.9.2009 23.21
toispuoleinen #22 ”Faktaa: Kyllä, mutta Suomi tai suomalaiset ei koskaan, ei milloinkaan, ole halunnut valloittaa vieraan ihmisryhmän alueita, liittäen niitä omiinsa.”

Valehtelee silmät päästään.

Itä-Karjala oli tarkoitus liittää Suomeen, mutta eihän siitä mitään tullut kun sota hävittiin.

Silläkö saa rikoksen anteeksi, että on luuseri?

Muutenkin kirjoitat ihan nuotilleen samaa paskaa roduista lähtien kuin matkakirjailija, joka ei uskalla enää esiintyä omana itseänään

29Jani Korhonen kommentoi:
21.9.2009 0.43
roskapostirobotti (kommentti 6): ”Juuri tuollaisen yltiönationalistisen kiihkon takia Suomi menetti Karjalan, hyvä ettei mennyt itsenäisyyskin.”

Menetti Karjalan yltiönationalistisen kiihkon takia? Vaikka Suomi olisikin suunnitellut hyökkäystä tai ties mitä, niin oikeuttaako se Neuvostoliiton ”ennaltaehkäisevänä iskuna” ryöstämään Karjalan?

30Krisu kommentoi:
21.9.2009 9.21
Mieti asiaa näin päin: kuinka paljon karjalaisia Venäjän Karjalassa on tänään? Kumpi osapuoli, Suomi vai Neuvosto-Venäjä, on aiheuttanut suurimmat muutokset alueen etnisessä rakenteessa? Ketkä ovat alueen alkuperäisasukkaat?

V.Harinen kirjoitti...

31Lauri T kommentoi:
21.9.2009 11.34
18. Niin se totuus tulee ilmi. Markus Räsänen nimesi ilmeisesti itse itsensä punahirviöksi.

32Timo Elonen kommentoi:
21.9.2009 13.45
yrjö rantanen #10

”Voi hyvä luoja,mitä potaskaa V.Harinen kirjoittaa.Vaimoni asui lähellä leiriä,
hänen isänsä ystävä oli erään leirin (Aunus) johtaja,joten tiedot ovat varsin
läheltä”

Aunuksen leirin johtajan tutun vaimon mies onkin parempi asiantuntija kuin leirin johtaja.
Tuskin Eichmanin leireilläkään mitään ikävää kenellekään tehtiin Eichmanin itsensä mukaan.

33Tuomas Hako kommentoi:
21.9.2009 15.25
Kyllä taudit heti alkoivat riehua. Ja sitäpaitsi kuukausi pari on aivan liian lyhyt aika saada syy suomalaisille. Siitä vain osoittamaan, että Gunar Rosen on natsi.

34realisti kommentoi:
21.9.2009 15.52
” Mitäs me tehtiin silloin kun ei ollut antifasisteja.?
mitääs sää poika tarkotat, ei ollu antifasisteja…”

V.Harinen kirjoitti...

35kokonaiskuvan kannattaja kommentoi:
21.9.2009 17.06
”Vaikka Suomi olisikin suunnitellut hyökkäystä tai ties mitä, niin oikeuttaako se Neuvostoliiton ”ennaltaehkäisevänä iskuna” ryöstämään Karjalan? ”

Ööö, ai tota talvisodassa?

Talvisodastahan kaikki ALKOI.

On kronologia, järjestys:

ENSIN Venäjä aloitti laajamittaiset ja väkivaltaiset juutalaisvainot, 1881. Sen seurauksena juutalaisia pakeni miljoonittain Yhdysvaltoihin ja mm. Palestiinaan (mistä kehittyi siionismi ja Israel).

SITTEN Venäjän-juutalaiset pyrkivät vapauteen liittymällä vallankumoukseen, jota slaavilaissiipi piti Venäjän imperialismin jatkeena, otsikolla ”kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen”.

SITTEN Venäjällä aloitettiin hirmuvalta, jossa ihmisiä vainottiin, tapettiin, vietiin vankilaan, ja vuonna 1923 perustettiin Euroopan ensimmäinen keskitysleiri.

SITTEN Venäjän vallankumous uhkasi Suomea, Saksaa, Baltian maita, ja melkein mitä maita tahansa, minne Komintern sai lonkeronsa levittääkseen kaaosta, anarkiaa, vallankumousta, väkivaltaa jne.

SITTEN Hitler aktivoitui vasta, vastustaen kommunismia ja sitä edistäviä juutalaisia, joita hän virheellisesti piti kommunismin luoman uhkan luojina.

SITTEN Neuvostoliitto aloitti lähestymisen Saksaa kohti, huhtikuussa 1939.

SITTEN suhteet lämpenivät, NL ja Saksa tekivät laittomat sopimuksensa ja aloittivat sotia, laajensivat elintilaa ja eskaloivat toista maailmansotaa.

SITTEN NL hyökkäsi Suomeen, vaati Karjalaa ja sai sen, puoli miljoonaa joutui evakkoon, Suomi nöyryytettiin 100%.

SITTEN Hitler huomasi, että hänen poikaystävänsä Stalin ehkä olikin heikko, kun tämä oli lyönyt päänsä Karjalan mäntyyn.

SITTEN Molotov meni Saksaan anomaan oikeutta Suomen lopulliseen nujertamiseen, mutta Saksa kieltäytyi.

SITTEN NL aloitti varustautumisen Saksan itärajalla, hyökkäyssotaa varten.

SITTEN Saksa ehti tehdä ennaltaehkäisevän hyökkäyksen Neuvostoliittoon.

SITTEN NL hyökkäsi Suomeen.

SITTEN Suomi joutui mukaan sotaan.

V.Harinen kirjoitti...

36N-E kommentoi:
21.9.2009 18.35
Hako #32 ”Kyllä taudit heti alkoivat riehua. Ja sitäpaitsi kuukausi pari on aivan liian lyhyt aika saada syy suomalaisille.”

Taudeista ei ollut mitään puhetta vaan nälkään ja nälästä johtuneisiin sairauksiin kuolemisesta. Siihen menee heikoilla ruoka-annoksilla juuri niin kauan kuin Itä-Karjalan leireilläkin kävi.

”Siitä vain osoittamaan, että Gunar Rosen on natsi. ”

Kuka sellaista epäili? Olet tainnut joutua tämän selittelysi kanssa väittelyyn ennenkin

37Tuomas Hako kommentoi:
21.9.2009 19.07
Minäpä väitän, että terve ihminen kestää kuukausia airavtsemusta ilman, että esiintyisi pahoja epidemioita tai muuta nälkäoiretta. Samoin tämän faktan tietää asiaa tutkinut Rosen. Suomessa on liikaa voittajia mielistelevää ja maanpetoshernkistä valehtelua. Panettelua Suomea vastaan.

38V.Harinen kommentoi:
22.9.2009 8.32
Hako #37; ”Minäpä väitän, että terve ihminen kestää kuukausia airavtsemusta ilman, että esiintyisi pahoja epidemioita tai muuta nälkäoiretta.”

Siinäpähän väität. Ainahan voit itsekin kokeilla miltä tuo arjalainen dieettisi tuntuu.

Leireillä kuolleiden tilastotiedot kertovat kuitenkin lohdutonta kieltä siitä, miten siviilit kuolivat. Olkoonkin, että olisivat olleet valmiiksi nälkäisiä suomalaisen leireile jouduttuaan, siellä heistä suuri osa kuoli nälkään ja nälästä johtuneisiin tauteihin vasta kuukausien kuluttua siitä kun olivat vangiksi jääneet, eli eivät he suomalaisten vankeina mitään apua nälänhätäänsä saaneet.

http://kronos.narc.fi/karjala/karjala.html